Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se český prezident paktuje s komunisty

Máme tu výročí vpádu bolševických hord do naší krásné země a na východ od nás zakoušejí něco podobného na vlastní kůži, nota bene během takového svátku, jakým je olympiáda. A náš pan prezident opět vycítil příležitost, že může z hradních a tržních výšin poučit svět.

Václav Klaus se nikdy nezasazoval za tvrdé potrestání zločinů, které komunisté spáchali v průběhu své mnohaleté zločinecké diktatury. Byla to také Klausova „sametová“ parta, která umožnila, že bolševici prorostli jako zhoubný nádor do polistopadové společnosti a nyní ji pomalu ale jistě dusí a žerou zevnitř. Tzv. mafiánský kapitalismus, v němž hlavní roli hrály a hrají bývalé bolševické kádry, je také důsledkem Klausových vlád (i když za to mohou i mnozí další, zejména Václav Havel).

Nicméně i přes to jsem Klause vždy považoval za pravicového politika, který se k určitým věcem prostě nesníží. A to i přes značně vstřícný přístup Klause ke komunistům a přes jeho známou nechuť k disidentům. (Jistě, disidenty pan Klaus nemá rád – vždyť jím ani sám nikdy nebyl. Nechat se mlátit ve vězení nebo na Sibiři pro své morální přesvědčení je tak zoufale netržní – no prostě je to jen lidské důstojnosti a o hodnotách – a ty Klaus jako ekonom nezná.)

Ve víru událostí posledních dnů jsem si však uvědomil, že Klausova vazba na bolševiky se stává opravdu úzkou. Nejprve volba prezidenta – Klaus byl zvolen díky podezřelému (a nikdy nevysvětlenému) chování poslankyně Zubové alias Zubovové, jejíž manžel je podezříván ze spolupráce s KGB (více informací). Navíc se před volbou Klausův mluvčí Hájek sešel se soudruhem Šloufem, slizkým to bolševickým kariéristou, po kterém slušný člověk na ulici musí jen a jen plivnout – a ne se sním vybavovat v baru!!! A vida, panu prezidentovi to nevadilo, Hájek nevyletěl, takže to bylo na hradní objednávku?

Loni obdržel Václav Klaus od Vladimira Putina, bývalého příslušníka KGB (a tedy bolševické bestie), medaili za „prohlubování vztahů“. Na návštěvě u Putina Klaus mluvil rusky, což odporuje diplomatickým pravidlům (viz MF Dnes 20.8. 2008, str. A2). Nač ta servilnost a vtírání se, pane prezidente?

No a nyní tu máme ruský vpád do Gruzie (s nikým předem nekonzultovaný) a výročí vpádu rudých „bratrských“ armád vedených ruskou lůzou do bývalého Československa. Pan prezident nejprve prohlásil něco v tom smyslu, že za všechno si může Gruzie sama a poté to korunoval tvrzením, že ruské vojáky k nám v roce 1968 přivedl „expanzivní komunismus“ a Rusko že za nic nemůže.

Ehm, to nebyl komunismus, pane prezidente – slovník nevezme ve filozofické sekci knihovny do ruky flintu a nejde s ní střílet do našeho Národního muzea! To musejí udělat lidé, víte? A byli to a jsou to především Rusové, kvůli komu trpěla půlka zeměkoule desítky let! Však to aktuální obliba masového vraha Stalina v té vaší zemi zaslíbené jasně vypovídá. Tak mě napadá, nechcete se tam vystěhovat? Můžete dělat takového kremelského podržtašku svému kamarádovi z KGB nebo přednášet za peníze ruských ropných koncernů o ochraně přírody (což už stejně děláte)...

Já být Rusem, zalezu na 100 let do díry a tam usilovně prosím o odpuštění. Nicméně Rusové řvou, jak na nás zaměří jaderné zbraně, útočí na Gruzii a celému světu vzkazují: nás se bojte, my jsme Rusko!!!

Pane Klausi, až budete příště zase rusky hovořit se svým přítelem z KGB, tak laskavě vyřiďte, že si nemyslím, že všichni Rusové jsou gauneři. Naopak, vzkažte mu, ať vyplatí odškodné např. panu Pavlu Litvinovovi, který se jako jeden z mála Rusů v roce 1968 Československa zastal a protestoval na Rudém náměstí (což si TVRDĚ odpykal). A že na odškodnění tyrany (otroctví, mučení a vražd) čeká i celá naše země. To, že se mám nyní špatně (resp. se nemám tak jako moji kolegové v Kanadě a USA), je i dílem oné "bratrské pomoci". Ropa zdarma na pár let by to možná spravila – ovšem pouze finančně. Morální škody musí Rusové splácet mnoho let – především pokorou, upřímností a skutečným přátelstvím. Zatím tak nečiní ani v náznacích.

 

Doporučuji:

http://krbalek.blog.idnes.cz/c/47050/Expanzivni-komunismus-nebo-rusky-imperialismus.html

(přidáno 25.8.08, 13:35)

http://fasulis.blog.idnes.cz/c/47243/Klausovo-ego-a-tri-mouchy-jednou-ranou.html

(přidáno 25.8.08, 18:23)

Oprava:

Se soudruhem Šloufem se opravdu nesešel pan Hájek, ale hradní kancléř Jiří Weigl (viz připomínka v diskusi: crecyf, 25.08.2008 18:20. Za tento omyl čtenářům omlouvám.

Autor: Jan Borovička | pondělí 25.8.2008 9:10 | karma článku: 43,59 | přečteno: 8489x
  • Další články autora

Jan Borovička

Znesvěcení Rudého náměstí musí být potrestáno!!!

Drzost nikým nevolených aktivistů, levičáků a zastánců různých falešných -ismů nezná hranic. Jedna taková skupina rozehrála své nekalé rejdy na Rudém náměstí v Moskvě.

25.8.2013 v 19:45 | Karma: 24,64 | Přečteno: 2208x | Diskuse| Ostatní

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

Na hrubý pytel hrubá záplata. Ale podobnost se skutečností je samozřejmě jen čistě náhodná. Varování: ve verších padají sprostá slova, takže by je neměl nikdo číst!

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92 | Přečteno: 1931x | Diskuse| Politika

Jan Borovička

Více cedníků na hlavu, prosím!

Brněnský občan Lukáš Nový se na dočasný občanský průkaz nechal vyfotit s cedníkem na hlavě – je totiž pastafarián. Když jsem tuto informaci našel na internetu, udělalo mi to radost hned dvakrát. Jednak vždycky rád vidím, když z Brna dorazí do Prahy něco sympatického. Neděje se to často a bohužel to obvykle nemá dlouhého trvání, protože všechno pozitivní dokáže alespoň v mém případě hluboko do země zadupat svými blogy kolega Paulczynski. No ale to nechme stranou: největší radost mám z toho, že pastafariáni už začínají vystrkovat špagety i v Česku.

2.8.2013 v 9:35 | Karma: 30,90 | Přečteno: 2686x | Diskuse| Společnost

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

Voda opadá a započal hon na čarodějnice - kdo může za povodně? Odpověď na tuto otázku má skoro každý, nikdy tu nebylo tolik vodohospodářů.

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92 | Přečteno: 6266x | Diskuse| Společnost

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

Petr Hájek, hradní exkancléř, co není z opice, ve čtvrtečním diskusním pořadu Máte slovo hovořil o používání „zdravého rozumu“. Vyprsknul jsem při tom smíchy – jak Hájek může vypustit z úst něco takového, když právě jím vedený internetový server protiproud.cz zdravý rozum brutálně znásilňuje?

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66 | Přečteno: 3078x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Vláda odvolala velvyslance v Rusku Pivoňku, řekl ministr Lipavský

5. května 2024  12:59,  aktualizováno  13:12

Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v neděli v diskusním pořadu...

Malostranský zápisník: Když nevíš, kudy kam, majzni soka Putinem!

5. května 2024

Premium Jak odvrátit pozornost od kočkopsího tandemu Vondra-Niedermayer? Kdo zase znásilnil českého...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  12:56

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

VIDEA TÝDNE: Nehoda ve Vysočanech, nahá umělkyně i útok mečem v Londýně

5. května 2024  12:55

V pražských Vysočanech sjel řidič Porsche ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Žena utrpěla vážná...

  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.