ePolicie ČR? ne Policie ČR.

Elektronizace  u Policie ČR se nějak nekoná.  Přijímání platby  za pokuty  platební kartou bohužel Policie ČR neumí.

Platil jsem pokutu. Vjel jsem na úsek silnice se zákazem vjezdu. Zcela úmyslně, uzavřený úsek byl krátký,  dohlédl jsem na jeho konec, nikdo tam nebyl, bylo to krásně průjezdné. Zákaz vjezdu byl kvůli opravě vozovky, byla neděle, nikdo tam nepracoval. Objížďka byla dlouhá. Tak jsem tam přes zákaz vjel. A ejhle, na konci na mě již čekala naše čacká Policie ČR. Tam museli mít žně !!!

Jednání bylo slušné, přestupek jsem uznal.  Občanka, řidičák, techničák. Vše si ofotografovali   a pak to začalo. Jeden z nich si sedl do auta a tužtičkou začal psát na papír velikosti toaletního papíru. Jméno, bydliště, datum narození, SPZ auta, místo přestupku, datum a hodina přestupku, paragraf zákona, který byl porušen, číslo toho zákona, paragraf, podle kterého byla pokuta uložena,  číslo toho zákona, atd. ..... 

Celkem asi 15 minut tam tužtičkou  smolil údaje, které všechny měl již v počítači. Stačilo by do počítače či do jejich chytrého telefonu  napsat jméno řidiče, SPZ, možná důvod pokuty  a vše ostatní by se tam doplnilo z policejní evidence. Veškeré ty informace  Policie ČR již má. (Dokonce jsem byl jednou svědkem, jak Policie ČR si na základě SPZ našla mobil na majitele vozu).  Pak by se jen vytiskl pokutový blok, práce na 1 minutu.  

Pak další překvápko. Zaplacení pokuty. Chtěl jsem platit kreditní kartou. Chyba, bylo mi řečeno - to Policie ČR bohužel neumí. Jen hotovost. V 21.století neumí státní Policie akceptovat platby kartou. V současné době, kdy platby kartou přijímá již i trhovec za trhu za zeleninu a i každý malý trafikant, to státní Policie ČR  neumí. Vítejte v 21. století v Absurdistánu !!!!!  A to máme úřad na elektronizaci státní správy. 

A doplněk, ještě nedávno, před několika lety,  visela na pokladně Finančního úřadu cedulka: "Platby pouze v hotovosti." 

Autor: Boris Jedlička | pondělí 24.7.2023 18:22 | karma článku: 15,98 | přečteno: 343x
  • Další články autora

Boris Jedlička

Sedm schodů k moci.

7.2.2024 v 19:19 | Karma: 19,22

Boris Jedlička

Zvoní, zvoní zrady zvon

31.10.2023 v 13:56 | Karma: 26,02