Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

J55i34ř51í 90G12r75o27h

25. 7. 2023 8:14

policisté terminály využívají v případě, že přestupce souhlasí s přestupkem a je ochoten pokutu uhradit na místě, ale nemá u sebe finanční hotovost. Této možnosti využívají hlavně cizinci, ale i několik našich řidičů takto pokutu již uhradilo.

Policista při řešení přestupku nabídne řidiči tuto možnost platby. Podmínkou je, že kreditní karta musí být na jméno řidiče. Nelze použít kartu například spolujezdce nebo jiného člena rodiny. Policista zkontroluje podle řidičského průkazu jméno na kartě a další znaky, podle kterých ověří platnost karty.

Za přítomnosti řidiče vloží kartu do terminálu, zvolí platební transakci, přihlásí se do systému a přestupce uvede svůj kód k účtu, policista napíše částku a potvrdí výběr. Vše se děje za přítomnosti přestupce, který si před potvrzením má možnost zkontrolovat částku, kterou policista do terminálu zadal. Z terminálu vytiskne potvrzení o provedeném úkonu, jedno policista vypíše a založí, druhé předá jako doklad o zaplacení přestupci. Na konci směny všechny provedené platební transakce odešle na zúčtovací centrum poskytovatele terminálu.

0 0
možnosti
BJ

Pane Grohu, přeji dobrý den.

Děkuji za vysvětlení, ale když jsem chtěl platit kartou, řekli mi policisté rovnou že to nejde. Tak kde je problém?

0 0
možnosti
Foto

Od 1. října 2011 Policie ČR za spáchané přestupky vybírá pokuty platební kartou a terminály Policie ČR jsou určeny rovněž k vybírání uložených kaucí od zahraničních dopravců . Pouze, když přestupce nemá platební kartu Policista napíše pokutový blok Nevím co mohl smolit.

0 0
možnosti
BJ

Pane Kindle, dobrý den.

Viz moje reakce na příspěvek pana Groha.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 19,22
  • Průměrná čtenost 632x
Člověk smýšlející tvrdě pravicově, pro něhož je práce největším dobrodiním, rodina je pro něho základem nejen státu, otec dvou synů a děda pěti vnoučat.

Základním životním krédem pro mne je: Pomocnou ruku najdeš na konci vlastního ramene. 

 

Seznam rubrik