Ukradeno za plotem (...Telč...)

Procházky v Telči přinášejí každý rok nové a nové poznatky. Tady vyrostlo něco nového, tady mají chlupáčka a tady... Koukněte. Drze jsem šmírovala.

 

(veškeré fotografie jsem pořídila osobně)

 

Už zase ta Telč...

Ale musím vás sem přeci nalákat..., tohle město patří ke mně a já k němu. Je tady vše, co potřebuju. Není den, abych tu neobjevila něco nového, krásného.

Magické večery a kouzelná rána, v létě mumraj a v zimě kopy sněhu a klid. Hrdlička na naší střeše, která mne každé ráno budí, přátelští sousedi, kteří po nocích pobíhají po zahradě s čelovkou a hledají poklady :)) 

Tmavá mračna, když se blíží bouřka a nespočet blesků, které počítáme v kavárně (ano, v té kavárně), dokáží dokreslit  pohádkovost náměstí, kde si v sobotu ráno ani nekoupíte papírky na cigarety :))

Už jsem nalákala do Telče pár milých lidiček a nadšení v jejich očích na malebné domky mne pohladilo po duši. 

Ano, je tu opravdu krásně! 

Přijeďte, dejte si steak nebo pizzu, vínečko, kávu, nebo místní pivko, vykoupejte se v rybníce Roštějn, prochoďte park a nafoťte zámek, zajděte i mimo město, daleko za město na zřízeninu Štamberk nebo na Roštejn (tentokrát mluvím o hradu), nebo do míst, kde dávají lišky dobrou noc, i když je letos vykáceno, procházky jsou to velmi hezké. Kolaři si mohou vyšlápnout na Javořici, nezdá se to, ale je to záhul. 

Jen chci poprosit: Pokud přijedete se svými čtyřnohými miláčky, nezapomeňte po nich uklidit hovínka, v létě není kvůli neukázněným turistům v trávě kam bosky šlápnout.

A.... Berte si s sebou, prosím, vodítka, ať nás neděsíte. :) Díky moc!

Přeji krásnou druhou půlku prázdnin a přijďte šmírovat i k nám.

Ahojte v Telči!

 

 

Autor: Bohunka Jakubcová | neděle 4.8.2019 5:00 | karma článku: 20,94 | přečteno: 767x
  • Další články autora

Bohunka Jakubcová

Úžasný život

8.7.2021 v 5:00 | Karma: 15,61

Bohunka Jakubcová

Pohled do díry

4.7.2021 v 5:00 | Karma: 10,03

Bohunka Jakubcová

Divá Bára-Viktorka

1.7.2021 v 5:00 | Karma: 14,33