Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Povedzme si to na rovinu - najväčším nešťastím sú pre lekára zdraví pacienti. Takže logickou snahou lekárov nie je ľudí vyliečiť, ale ich liečiť. Čím dlhšie, tým lepšie.

Zo strany farmaceutických spoločností vidieť obrovský odpor k používaniu byliniek. Dokonca sa vraj ani verejne nemôžu prezentovať liečivé účinky rastlín. A pritom lieky nie sú nič iné len chemickou cestou vyrobené látky, ktoré sú väčšinou obsiahnuté v rastlinách.

Nakoniec ako farmaceutické firmy vyvíjajú často nové lieky? Pošlú odborníkov do Amazonského pralesa, prinesú odtiaľ množstvo rastlín, skúšajú ich účinky a potom sa snažia účinnú látku vyrobiť chemickou cestou.

0 0
možnosti
JR

J16a22r35a 66R54a58n13k

4. 9. 2014 19:53

Diky za jeho pripomenuti, byl zajimava osobnostR^

1 0
možnosti
AT

Snad je to tím že je POVINNOST mít zdravotní pojištění. Co kdyby se zavedl systém jako u veterináře? Odpadly by pojišťovny, člověk by si rozmyslel otravovat lékaře s blbostma.

1 2
možnosti

Toto není možné, protože nelze nechat nemocné nepojištěné lidi umírat na ulici.

Pojištění proto musí být povinné, musí vycházet z pokladenského systému financování zdravotnictví, ale ekonomicky přizpůsobeného ekonomickým možnostem běžného občana. Pro ekonomicky slabé jedince musí být státem organizované zajištění chudých sociálními dávkami, nikoliv organizovaním zdravotnictví zadarmo pro bohaté i chudé, jak to máme dnes! To je zcestné. Zdánlivé řešení pro chudé je vlastně přínosem jen pro bohaté, kteří to nepotřebují!

2 0
možnosti
PH

To, že většina lékařů chce vyléčit, ještě neznamená, že to chtějí farmaceutické firmy, pojišťovny a celý zdravotnický byznys. Snad proto také lidé lékařům nevěří.Problém v odklonu lidí k alternativním metodám je skutečně to poslední, co nás trápí. Moc to nesouvisí s tím, co je v článku dál.

1 0
možnosti

Doporučuji článeček přečíst pomalu znovu.

0 0
možnosti
FK

ja jsem to nepochopil. nasel jsem par myslenek -

1) verte doktorum 2)to ze lide neveri doktorum je zpusobene medii, nikoliv doktory 3)bylo by dobre, kdybyste za to ze neverite doktorum dostali kapky od skutecne pojistovny

***to mi prijde dost o nicem, sorry.

1 1
možnosti

To, co jsi pochopil, je skutečně o ničem!

Nedůvěru k lékařům odnese vždy jen pacient a jeho pojišťovna. Nevěříš jim? Tvoje věc!

0 0
možnosti
MN

Nedovedu si představit, že třeba americký prezident by se  šel léčit  do alternativní mediciny. Naopak vyhledá  tu nejlepší nemocnici  a specialisty.

0 0
možnosti
PK

P49a31v51e96l 42K69u20l86a

4. 9. 2014 13:47

To jsou kecy na tři věci......:-/

0 2
možnosti
LN

L98e69n57k23a 82N90o13v57á

4. 9. 2014 13:03

Já zase chci, aby se by byl lékař finančně zodpovědný za to, když někomu poškodí zdraví (ne, aby to platila nemocnice, ale rovnou lékař). Dále chci, aby se přestaly zametat pod koberce případy, kdy lékař péči zanedbal, ale při soudních tahanicích jeden druhého přikryje. Děje se to tu už hodně dlouhou dobu a možná proto se část pacientů po takovýchle zkušenost uchyluje k alternartivám, byť to není ideální.

1 1
možnosti
RC

Pokud Vas nekdo poskodi, mate moznost pouzit vlastniho znalce. Proc by on prikryval blbost nekoho, koho nezna?

Mimochodem - medicina neni zase az tak exaktni, jak se tvari a nikdy neni uplne zaruseno to, ze bezne pouzivana metoda bude fungovat 100% na kazdem.

0 0
možnosti
KK

Hmm. Dobrý. No a co?

Takovéto nekonkrétní flilosofování plné prázdných proklamací nás směrem k lepšímu neposune ani o milimetr. :-/

0 0
možnosti

Ano. Nejdříve si přečteme knihu a budeme moudřejší. Oba.

1 0
možnosti
DM

Karma. Je s podivem,jak se rychle přejímají již léta nefungující systémy pojištění. Německý solidární systém začal fungovat za Otto von Bismarka kolem roku 1850, téměř v nezměněné formě funguje špatně dodnes. A tento systém plný nesmyslů se rychle převzal v ČR. Mizí v něm obrovské množství peněz na mramorové budovy pojišťoven a na armádu zbytečných zaměstnanců. Průhlednější je německý systém privátního pojištění. Pacient je ošetřen,od lékaře dostane účet,ten zaplatí a pošle k pojišťovně k proplacení. Nikdo nemůže podvádět a pacient je konfrontován s výší účtu za lékařské ošetření. Jen pro ilustraci, v zákonných pojišťovnách, ve velké budově má jedna pracovnice v péči cca 600 pojištěnců, v privátním pojištění pečuje jeden pracovík v jedné místnosti a má v péči 10000 pojištěnců. Ale v tak racionálním systému by se nenašly miliony pro politické správní rady a jejích kamarády. A ti jsou nenasytní.

3 0
možnosti
RC

trochu mne udivuje, jak pri 10000 pojistencich je schopen jeden zamestnanec provadet jakoukoliv kontrolu. Vzdyt je to 50 lidi na jeden den, tedy cca 6 lidi na 1 pracovni hodinu, jinymi slovy 10 minut na cloveka za rok. Jsem ve strednim veku, k lekari musim cas od casu zajit - zubar, preventivni prohlidka, obcas nejake podrobnejsi vysetreni. Jak to prosim v te privatni pojistovne zvladnou? Vzdyt ani klasicke pojistovny nemaji tak krasny pomer. Pri 10 milionech lidi by to totiz znamenalo jen 1000 zamestnancu a to je opravdu hodne zvlastni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,92
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!