Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já Vám ani nevěřím, že jste lékař. Moje kamarádka a zároveň praktická lékařka u které jsem redistrován, má celkem 1500 lidí v evidenci. Na ty dostává měsíční paušál padesát korun, ať je ošetřuje nebo ne. To je 75 tisíc korun měsíčně. Denně má v ordinaci cca 40 lidí,m kteří platí 30 korun, což je 1200 za den, měsíčně cca 24 tisíc. Takže aniž provede jeden jediný úkon, tak má příjem 99 tisíc za měsíc. A teď, za každý zdravotní úkon dostává peníze od pojišťoven. Kolik to je celkem nevím. Ale, za ordinaci platí dvacet tisíc měsíčně, plus sestra s odvody jí stojí 24300, Dejme tomu, že náklady na telefon, energie dělají dohromady 2000 měsíčně. Bez příjmu za úkony je rozdíl 56,7 tisíc hrubého v její prospěch. Po zaplacení soc.zdr. a daní to vychází 43 945 korun čistého. A to je pořád příjem bez plateb pojišťoven za úkony

3 0
možnosti

Děkuji, napsal jste to pěkně, počítala jsem to jen od oka a bycházelo mi to cca 90tis, viz. mých 65čistého o kousek níže :-)

A k tomu nejsou započítané bonusy od prodejců léků. Nevím jak to funguje jinde, ale když jsem šla s dítětem k lékařce, vždycky sem dostala doporučení na zaručeně nejlepší sirup/mastičku/výživu - podle toho kdo byl aktuálně nejlépe platícím dodavatelem.

2 0
možnosti

Jak je to s bonusem od prodejců nevím. A nějak mě to ani nenapadlo to zjišťovat. Spíše jsem reagoval na nářky autora.

0 1
možnosti

Já ani nenaříkám, ani nekřičím!

Jen poukazuji na nebezpečí pauperizací lékaře. Nic víc.

Ale mám obavu, že toto nebezpečí stále nevnímáte...

:-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Kavko a paní Harker, vcelku to máte dobře spočtené. Ale nezapočetli jste pár věcí. Pokud praktik "přežene" laboratorní vyšetření nebo náklady na léky, jsou mu bez milosti strženy z jeho zisku. Rovněž jste opomněli, že lékař musí nakupovat zdravotní materiál /což jsou nejen stříkačky a jehly, ale spousta dalších věcí, které dnes stojí moc peněz/. Dále si platí doškolování, protože pokud chce být jen trochu dobrý, musí občas zajet na nějaký kongres, seminář apod. Ono toho bude více, ale je to jen pár věcí, co mne napadlo.

S těmi léky to bude trochu jinak, dnes se již firmy docela bojí uplácet, mají svá etická pravidla, a rozumný lékař si s nimi nezadá, pokud chce zůstat svobodný ve svém rozhodování.

Dnešní akce byla zaměřena spíše na pacienty, protože 10% pokles v platbách / u specialistů a v nemocnicích, praktikové by měli mít asi stejně jako v r 2011/, se projeví na kvalitě péče. /je to úplně stejné jako v restauraci - dá se najíst za 80,- ale i za 800,- Kč/.

1 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!