Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Já Vám ani nevěřím, že jste lékař. Moje kamarádka a zároveň praktická lékařka u které jsem redistrován, má celkem 1500 lidí v evidenci. Na ty dostává měsíční paušál padesát korun, ať je ošetřuje nebo ne. To je 75 tisíc korun měsíčně. Denně má v ordinaci cca 40 lidí,m kteří platí 30 korun, což je 1200 za den, měsíčně cca 24 tisíc. Takže aniž provede jeden jediný úkon, tak má příjem 99 tisíc za měsíc. A teď, za každý zdravotní úkon dostává peníze od pojišťoven. Kolik to je celkem nevím. Ale, za ordinaci platí dvacet tisíc měsíčně, plus sestra s odvody jí stojí 24300, Dejme tomu, že náklady na telefon, energie dělají dohromady 2000 měsíčně. Bez příjmu za úkony je rozdíl 56,7 tisíc hrubého v její prospěch. Po zaplacení soc.zdr. a daní to vychází 43 945 korun čistého. A to je pořád příjem bez plateb pojišťoven za úkony

3 0
možnosti
HH

Děkuji, napsal jste to pěkně, počítala jsem to jen od oka a bycházelo mi to cca 90tis, viz. mých 65čistého o kousek níže :-)

A k tomu nejsou započítané bonusy od prodejců léků. Nevím jak to funguje jinde, ale když jsem šla s dítětem k lékařce, vždycky sem dostala doporučení na zaručeně nejlepší sirup/mastičku/výživu - podle toho kdo byl aktuálně nejlépe platícím dodavatelem.

2 0
možnosti
HH

Dobrý den, můžete tu, pěkně na rovinu, napsat kolik si měsíčně vyděláte?

Ono to moc daleko od trojnásobku průměrné mzdy asi nebude.

Navíc v době, kdy se normální člověk bojí o práci přijít a klidně podepíše snížení mzdy,aby nebyl on nebo někdo z kolegů propuštěn, řvát že máte málo, je trochu zvláštní a oblibu Vám to nezíská.V

Ale třeba mi udáte adresu nějakého lékaře, živořícího na hranici minimální mzdy a pracujícího do roztrhání těla, já takového neznám. Ale arogantních lékařů, vozících si zadek v luxusních autech znám řadu.:-)

1 1
možnosti

Nikdy jsem na nikoho neřval, že mám málo. Když jsem neměl na modernizaci baráku a na nový kočárek, tak jsem také držel hubu.

Já neřvu ani dnes, že mám málo, já dnes jen poukazuji na to, jaké to má vážné až otřesné důsledky pro pacienty. A překvapuje mne, že tyto vážné důsledky nikoho neznepokojují!!! Ani Vy si je zjevně neračte uvědomit.

Kolik vydělám měsíčně spočítat nedokáži, já jen vydělávám na provoz ordinace a beru si z toho, kolik potřebuji. Dnes už je to víc než 5 tisíc měsíčně.

Neznám žádného lékaře živořícího na hranici minimální mzdy, takže ani přinejlepší dobré vůli Vám jeho adresu dát nemohu. Ale lékařů, kteří mají do důchodu daleko a kteří jsou prací již dnes tak vyšťavnění, že už nemohou a nevydrží stát u operačního stolu, znám více.

Asi mám štěstí, arogantního lékaře neznám žádného.

:-)

0 1
možnosti
Foto

Vážený pane kolego, děkuji Vám za Váš příspěvek, nicméně docházím postupně k názoru, že stav ve zdravotnictví je komplikovaný natolik ,že mu přestávají rozumět i sami lékaři. Rovněž si myslím,že jde o záměr, aby současný stav nebyl objasnitelný pacientům.

To však neznamená, že bychom měli ustat v osvětě.

Zdravím Vás do Křemže.

2 0
možnosti
VH

Vyjmenujte pár politiků, kteří vyslovili názor, uváděný v úvodní větě vašeho blogu.  Je to přece přesně naopak - existuje snaha konečně vyvést obyčejného člověka z omylu, že zdravotnictví je zadarmo a že snad se i vymyká z ekonomických zákonitostí.

  Mohu se zeptat, pane doktore, jaký je váš hrubý příjem (na "jedno číslo")? Vše a se vším.  Umíte vyčíslit případné přesčasové hodiny?

  Mimochodem:  Ten průměrný plat, se kterým srovnáváte, je rovněž včetně přesčasů, příplatků za noční a víkendové směny, za nezdravé prostředí, vynucené polohy apod. Průměrný plat není plat tabulkový!

3 2
možnosti