Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nejsem si jist, že většina voličů Babiše vůbec o existenci něčeho, co se nazývá střetem zájmů tušila. A mnoho z nich nechápe dosud. Navíc většina naivně uvěřila v nepolitickou politiku  (pan Babiš přece do vlády vůbec, ale vůbec nechtěl).

   Ano, formální důvod schůze sněmovny nebyl reálný. Ale argumenty, které padaly (alespoň mnoho z nich) bylo reálných. Jediné nereálné byly řeči vytočeného ministra Babiše.  V letech 2007 ÷ 2009 a 2011 ÷ 2013 (což považuji za roky, za které je odpovědná vláda Topolánkova a Nečasova) byla suma schodků státního rozpočtu 603 mld. (tedy ne 650, jak tvrdil Babiš).  Za šest let. Tedy průměr 100,5 mld. za jeden rok - převážně  v   d o b á c h   celosvětové ekonomické  k r i z e .   Prý to bylo od pana Kalouska nesvědomité a neprofesionální!!!   Jak diletantský je v tom případě 100miliardový schodek Babišův v době hospodářského (nemalého) růstu!!!  Jak diletantský a nesvědomitý je ministr Babiš (podle jeho vlastního hodnocení výše schodků v předchozím období).

   Konstatování pana Kalouska (ať se to komu líbí, nebo ne) jsou reálná. Pan Babiš proti nim nemá žádnou obranu - jen Rathovskou pomluvu o alkoholizmu.  Pokud je to pravda, je opravdu smutné, že alkoholik Kalousek byl mnohem schopnějším ministem financí, než Babiš  (hodnotím podle výsledků - já vím, že musí za podporu svých cílů zaplatit koaličním /tj. obchodním/ parnerům dírou v rozpočtu).

4 4
možnosti
LC

... nejsem si jist, že většina voličů Babiše vůbec o existenci něčeho, co se nazývá střetem zájmů tušila ... Tak to já si jsem v téhle věci jist stoprocentně. Stejně, jako když ti samí chtěli upálit Klause, když lelkoval s pospisem Lisabonské smlouvy. A teď se diví, že nám chce někdo přidělovat imigranty a opět "bojují". A že Kalousek byl lepší ministr financí? Rozhodně! Například dokázal zvýšit daně jako nikdo před ním, proklatě zvýšit státní dluh (konečně, on byl u všech největších dluhových skoků za celou dobu existence ČR). Jen se mu trochu nepovedlo nastartovat ekonomický růst. Zatímco okolní země už byly dva roky v plusu (a Polsko se do mínusu ani nedostalo), tak Kalousek nás udržoval pod vodou. Ale musím uznat, že o struktrurálním dluhu mluví pěkně, zapáleně a posluchače má.

2 2
možnosti
TB

Je hezké pozorovat jak vyznavače nové víry (tzv. ANOnanisté) neochvějně věří ve slova svého mesiáše sv. Andreje. CO řekne On jest pravdou. Co řekne kdokoliv jiný je lež, pomluva a je potřeba jí pranýřovat  a ideálně ukamenovat.

 Proboha lidi tak si prosím na chvíli sedněte k internetu a místo psaní oslavných komentářů na Babiše  věnujte čas vyhledání faktických informací (tím ovšem nemyslím novinářské články na idnes :-))

6 4
možnosti
Foto

Pane Balvíne, podle mého laického názoru se jedná o lidi, kteří dříve byli opilí komunismem a dnes jsou opilí koblihami.;-D

7 2
možnosti
Foto

Jsem rád , že ve sněmovně proběhla diskuze o nedůvěře  vládě a kdo chtěl a není slepý a hluchý si mohl na vlastní oči a uši ověřit, že    ministr financí se svými nejbližšími spolupracovníky několik let několikrát lhal a dopouští se jednoznačného obohacování na úkor veřejných rozpočtů ve prospěch Agrofertu.

6 4
možnosti

To chtělo mít trpělivost a vyslechnout si Andreje Babiše kolem páté hodiny odpolední! To bylo šťavnaté!

5 0
možnosti
SN

:-)  Jsem moc rád, že jste toto téma otevřel! Díval jsem se na podstatnou část, by i na večerní komentovaný, zřejmě záznam. Dnes brzy ráno, ještě v posteli jsem to také pustil, utkvěla mi v paměti madam Němcová.

     Je to pro mně k neuvěření, že vysoce akademicky vzdělaní lidé melou pořád dokola Kalouskovu mantru, teď už o 9 mlrd. pro Babiše, což je hrubá nepravda. Navíc......přimíchávání bio je nařízeno EU pod hrozbou sankcí. Když to nebudou dělat naši zemědělci doveze se to za zahraničí, samozřejmě za peníze, i tak se třetina dováží, protože domácí výroba nepokryje nařízenou spotřebu !   R^R^R^

4 3
možnosti
SN

:-)   JEště k té dani : Opravdu to není pro Babiše, jak všichni ti, zřejmě na rozumu omezení tvrdí, ale je to výhoda pro spotřebitele. Já jezdím na bio naftu za 25 kč, v současné době se cena nafty pohybuje na 32 kč/ lt. JSem státu vděčný, jako důchodce si to ježdění užívám a vesele cestuji po světě !  Ještě jednou díky Vám - bylo to divadlo. Ale.......v plné nahotě a naplno tam Babiš ometl Kalouska, z výčtů jeho sviňáren, které jsou vlastně všeobecně  známé, se dělalo zle. Co vytvořil Kalousek za hodnoty za svého 25 roků pobytu z parlamentu? JE to srovnatelné s Babišem, který zaměstnává 35 000 lidí a že lobbuje? Proč by ne ! Lobistů je tam více, žádná výroba, žádné výkony, ale ve Švajcu na účtu 2 mlrd.  To se Kalouskovi líbí. R^R^R^

3 4
možnosti
VN

Viděl jsem toho asi deset minut. Víc se vydržet nedalo. Ovšem perla z Kalouskových úst několikrát opakovaná stála za to. Prý se lhát a krást nemá. Proč se tím právě on neřídí už ovšem neřekl. Tihle šašci o nás rozhodují a my si je ze svých daní musíme platit.

5 0
možnosti

Kalousek dobře ví, že nejlepší obranou je útok. Však mu to řekli: Zloděj křičí, chyťte zloděje! To jsme věděli, ale jen šeptali. Babiš to řekl nahlas a veřejně.

4 0
možnosti
JR

J33a78r79a 57R78a90n67k

27. 5. 2015 4:39

Spokojenost na vsech stranach, Vy jste dostali koblihu, nabo pozdeji na Vaclavaku banan s muzikou......v te same dobe (podzim 2013) celym svetem probehla fotografie fialove rukyR^ s prostrednickem ukazujicim na.....:-(

2 2
možnosti

Nemám Vaše zkušenosti. Koblihu jsem neochutnal, ani banán jsem nedostal, ani fialový prostředníček jsem neviděl. Myslím, že jsem přesto o nic nepřišel!

4 0
možnosti