Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I54v77a32n 47M88a65r35e31k

16. 6. 2018 9:02

Cituji . . . . Každý vysokoškolák. . . . . . to musel studovat několik let. Ostatní studovali VUML.. . . . . .Tak je zvláštní, že jsem byl v té době asi výjimka a "potěšení" ze studia VUML-u mě obešlo. A nebo to vše bylo trošku jinak ? 8-o

2 1
možnosti
Foto

On to autor napsal tak, že to neobstojí ani při běžném rozboru:

1. Ten, kdo na VŠ studoval Marx-Lenismus, mohl, ale nemusel navštěvovat VUML. Vždy to záviselo na jeho kariérních ambicích.

2. A to samé platí samozřejmě i pro osoby, které VŠ nestudovaly. I ony mohly, ale nemusely, navštěvovat VUML.

2 2
možnosti
AL

Jiří, kdo by se dnes nimral v takových hloupostech a vyvracel autorovy nesmysly. Možná si to jen pamatuje jinak.

Koukni z okna na tu nádheru!

:-)

2 1
možnosti
Foto

Ano, venku je nádherně. V hospodě si dáme pivo k oknu:-)

2 1
možnosti

Jen se, soudruzi, radujte z Boží přírody, už ani vám nehrozí demonstrativní popravy... :-)

0 2
možnosti
PB

P61e19t51r 65B71u71r79i58a80n

16. 6. 2018 10:42

Autor tím vtipně demonstroval ten prostý fakt, že M-L byl prostě povinný pro každého, kdo chtěl jít dál než jen na učňák. To je celé. Hledáte hnidy tam kde vůbec žádné nejsou.

1 0
možnosti

"Dobrovolnost" studia marx-leninismu na vysoké škole a "dobrovolnost" studia VUMLu jsou všem dobřeznámá, pokud se jich to týkalo! Nelžeme si! Dokonce u atestace mi hrozil neúspěch, protože jsem plaval z marx-leninismu.

0 1
možnosti

Ad |Marek: Asi jste to měl jinak. Třebas v 1968 to studenty částečně minulo... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,90
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!