Výzva k podepsání petice za Tibet

Zeman se už v rámci předvolebních prezidentských debat vysmíval myšlenkám R. Steinera, že by se politika měla oddělit od hospodářské stránky státu. Naopak, za samozřejmé a jedině možné považoval přesně to, co teď dělá: podporuje velmoc, která přepadla a obrala o svobodu malý stát, protože podle něho takovéto prkotiny se přece obchodování nesmí stavět do cesty, nezáleží na nich, nestojí za řeč.    

Krátkodobé hledisko

Z krátkodobého hlediska je to v pořádku. Je třeba obchodovat s Čínou, naše republika z toho má profit.

Dlouhodobé hledisko

V dlouhodobém horizontu je to však jiné. To už se vkrádá myšlenka, zda nebude také třeba časem Rusku podepsat, že zabraný Krym - a nejenom on, ale třeba i celá Ukrajina a další státy na které si Rusko umane (a roztáhne se tam se svou armádou podobně jako u nás v roce 1968) - jsou navždy samozřejmě součástí Ruska.

Nesmíme být krátkozrací

Nesmíme vyznávat jenom krátkodobé cíle, máme děti a vnoučata a když už ne pro sebe, tak pro ně se musíme starat o to, co bude za deset či za padesát let! Nesmíme mlčet k omezencům v naší politice...

Změna k lepšímu vždycky začíná od jednoho člověka. A ač se okolí jeví tak silné, jako nekonečné moře, vězte, že každý z nás jsme kapkou z moře - každý z nás je hybatelem schopným měnit dějiny... Nesmíme mlčet, když někdo schvaluje a podporuje bezpráví. Právě z takovýchto okamžiků života, kdy je třeba zaujmout jasný postoj, budeme jednou skládat své osobní účty.

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/334824-cr-nepodporuje-samostatnost-tibetu-podepsal-v-pekingu-zaoralek.html

 

pokud se to nelíbí i vám, zde je petice, kterou můžete podepsat:

 

http://www.petice24.com/omluva_za_tibet_2014 


 

Autor: Bohumila Truhlářová | čtvrtek 1.5.2014 8:20 | karma článku: 10,90 | přečteno: 421x