Vystresovaná čtyřletá holčička

„Mami, a to dneska otevřou?“ „Ano,“ odpověděla maminka. „A to jenom dneska?“-hlas měla holčička hodně posmutnělý a mně bylo hanba za naše státní úředníky, když jsem tento hovor dnes v obchodě vyslechla. Nasákli jsem zmatkem...

BUDOU DĚTI ŠŤASTNÉ ANEBO VYSTRESOVANÉ?

...strachem. A nejenom staří lidé a jejich dospělé děti, ale i naši nejmenší… jakoby nejistota a pouze špatné věci měly být průvodci našich dnů.

Ryba smrdí od hlavy, a že president nerespektuje ani ta nejzákladnější pravidla slušného chování? Jeho slova k dětem:  ´Já piju a kouřím a podívejte, jak jsem zdravý´… snad ani nejdou komentovat…

Coby ´škodič´ se baví tím, jak jsme vůči jeho dalším a dalším realizovaným nesmyslům bezmocní - a do funkcí vybírá úplně stejné potentáty:

Jak jinak hodnotit prohlášení nového ministra zdravotnictví, že on sice ví, že nemůže nařídit setkávání jen dvou lidí na veřejnosti, ale toto jeho nařízení  bude platné alespoň 14 dní, nežli mu to zakáže soud…

Ale my Češi nejsme stádo tupých ovcí – jsme národ s úžasnou tradicí, následníci velikánů, kteří se nesmazatelně zapsali do dějin celé zeměkoule: Karla IV., J. A. Komenského, T. G. Masaryka, Václava Havla… a to je třeba si připomínat každé ráno, hned jak otevřeme oči a opakovat to dokola i svým dětem a vnoučatům.

Vždyť nejde o současné škodiče u moci, ti tu nebudou napořád a při vzpomínce na ně zbyde v ústech jen nepříjemná pachuť.

Ale jde o to, že TÉMĚŘ CELÁ POLOVINA ČESKÉHO NÁRODA BYLA A JE PŘI SMYSLECH!!! Vždyť šli k volbám a postavili se za nezvolení Zemana – a jen pár hlasů chybělo, aby vše u nás vypadalo úplně jinak! Tito lidé nikam nezmizeli a nesmí se nechat ničím otrávit!

To se v životě stává, že vše hned nedopadne pohodově, ale protivenství je třeba brát jako výzvu k tomu, aby nás neopouštěla naděje a odhodlání stát pevně na pořádné straně barikády.  A být připraveni volbou podpořit toho, u koho je předpoklad, že kolo dějin pootočí řádným směrem… a to vše i pro naše nejmenší, aby se nemuseli strachovat, co nepříjemného na ně ti velcí mocní dospělí zase vymyslí.

 

Autor: Bohumila Truhlářová | pondělí 12.4.2021 18:10 | karma článku: 17,98 | přečteno: 813x