Stále s námi někdo zametá jako s kusem špinavého hadru

Otec plakal, když jako voják r. 1939 nesměl bránit naši zemi.Tchýně plakala, když r. 1953 padly peníze a za prodaný dům si koupili pár sáčků rýže. Lživou propagandu lidi u moci vtloukali do hlav rodičům, nám - a teď i našim dětem

Jsme a budeme stále pro ´ty nahoře´ za hlupáky? Stále s námi Čechy, Moravany a Slezany v minulosti zametali a teď zase zametají jako s kusem špinavého hadru? Stále jsme tak hloupí, že věříme, že to s námi ´ti nahoře´ myslí dobře? Do kdy bude naše naivita trvat?

Není možné se poučit z minulosti, musíme být zase a zase za hlupáky až do chvíle, kdy učiníme vlastní zkušenost, že jsme jim opět naletěli? Že jsme uvěřili lžím...Třeba řečem předkládaným nám z míst nejvyšších, že kdo se nechá očkovat nemůže nikoho dalšího nakazit a sám nemůže onemocnět? 

Nebo řečem, že válka je i ve 21. století stále na programu dne?

Kam až to zase necháme coby národ zajít?

Neměly by být jediným řešením dokola opakované snahy o uzavření smluv - a to takových, aby se válčit nemuselo? Vždyť každá válka je stejná: se zbraní v ruce se proti sobě nepostaví ti, kteří ji zinscenovali, ale pošlou do války místo sebe naše muže a naše syny!  A tito kluci - a je jedno do jaké armády patří - musí do těch proti nim střílet, jinak by je coby zrádce nechali popravit jejich vlastní velitelé.

A až se mocní rozhodnou, tak uzavřou smlouvy a válka skončí. A každému z těch nahoře bude úplně jedno, čí syn či otec jejich nestoudné ´hry´ zaplatí životem!!!

O čem se to pořád bavíme? Kde to jsme? Jaký zákon o válce to naše vláda zase chystá? Koho se chystá poslat zabíjet ... a umírat?

Autor: Bohumila Truhlářová | čtvrtek 2.2.2023 13:48 | karma článku: 37,10 | přečteno: 1279x