Stačí jeden ubožák nevalného charakteru, který ale přesvědčí či donutí pár lidí kolem...

...sympatizovat s ním, a už to jede. A že takových "ubožáků" lidstvo pamatuje! Vždyť v nedávné minulosti Němci plánovali vyhrát válku a poté všechny lidi z území České republiky přesídlit za Ural! A co se děje teď? Kam se řítíme?  

Jak se dočteme v knize P. Martana: Na začátku 2. sv. války Němci majetek Státních lesů a statků změnili na „Nadaci pro podporu OSÍDLENÍ v zemi České a Moravskoslezské“ – k tomu osídlení mělo dojít po vítězné válce Němců, kteří plánovali - až vyhrají - že Čechy přesunou do oblastí za Ural a uprázdněné území OSÍDLÍ Němci…

Dělo se to před pár desítkami let… a na začátku toho všeho stál jeden člověk nevalného charakteru, jehož zvrácené nápady zaujaly i další lidi, jemu podobné.

V roce 1932 byl zvolen v Německu prezidentem Hindenburg poté, co ve druhém kole porazil Adolfa Hitlera, na něhož pohlížel s velkou nechutí. Přesto ho 30. ledna 1933 jmenoval říšským kancléřem. Hindenburg se v podstatě vůbec nepostavil proti Hitlerově politice – jediným případem byl odpor Hindeburga proti návrhu nacistického zákona „O obnově profesionální státní správy“, který žádal vyhození všech židovských státních úředníků na všech úrovních ze zaměstnání. Po drobných úpravách ale zákon podepsal…

Dělo se to před pár desítkami let… a na začátku toho všeho stál jeden člověk nevalného charakteru, jehož zvrácené nápady zaujaly i další lidi, jemu podobné.

A dnes? Zase už někdo točí dějinným soukolím nevalným směrem? Opět na začátku stojí pár ubožáků spřízněných svými zájmy s hrstkou dalších individuí stejně nevalného charakteru – a už to jede jako po másle v jejich režii?

80 let stačilo, aby se nám z hlav vykouřilo, jak zlé věci umí ubožáci předkládat coby pro lidi nesmírně potřebné? Musíme si opět připomenout, čeho jsou lidé nevalného charakteru schopní, co zvráceného dovedou vymyslet a zrealizovat?

A kam až to necháme zajít teď, v 21. století?

Autor: Bohumila Truhlářová | neděle 26.9.2021 10:55 | karma článku: 26,80 | přečteno: 758x