Nelžou nám jenom politici, jako když tiskne–lež v českém národě má daleko starší podhoubí

Začalo to u babičky. Nemyslím babičku Boženy Němcové, ale moudrou ženu starající se o svou bylinkovou zahrádku, díky níž ve středověku léčila lidi z širokého okolí… za což byla prohlášená církví za čarodějnici a zaživa upálená na

hranici.

Zastrašení lidé o svých schopnostech přestali hovořit, teze církve, že jedině kněz má pravdu (MOCNÝ MÁ PRAVDU) a nikdo jiný, se jim vryla pod kůži. Lumpové v církvi zavedli tzv. odpustky: lidi dovedli v tomu, že můžou dělat jakékoliv lumpárny a pak stačí církvi zaplatit, kněz jim prodá odpustek, čímž budou mít vše odpuštěno.

Toto vedlo k tradici nedovolit si přemýšlet o tom, zda je něco pravda nebo lež a místo toho SLEPĚ POSLOUCHAT LIDI U MOCI (což děláme dodnes).

A další tradicí je, že NECÍTÍME ZODPOVĚDNOST (což také děláme dodnes – necítíme se zodpovědní za své zdraví, za stav přírody…za nic.)

Tyto dvě tradice zplodily tradici nejhorší: NAŠI PASIVITU, kdy jsme přestali spoléhat na sebe, jako výše zmíněná babička kořenářka, ale podlehli jsme lži mocných, že je důležité odevzdat se pod jejich nadvládu, ne sobě, ale jim věřit, sklonit hlavu a SPOLÉHAT pouze a výhradně NA POMOC ZVENČÍ, kterážto jediná nás spasí…(což vidíme taky dodnes, kdy se mylně domníváme, že když dostaneme injekci, máme zdraví v kapse. Nemáme: zdravý stav našeho těla je souhra toho jak přemýšlíme - jestli vymyslíme, že drogy, alkohol, cigarety, přejídání se, nesportování, stresování se... je ok., potom nás žádné očkování nespasí a stůněme na všech frontách. Nebo když naopak svým způsobem uvažování a činů si zvyšujeme imunitu a udržujeme sebe ve zdraví tělesném i duševním, pak žádné prášky ani injekce nepotřebujeme a tělo nám v pohodě slouží do vysokého stáří.)  

Ale ne všichni lidé jsou ohnutí idioti, kteří neprohlédli, jak s nimi ti u moci točí a že středověký lump se od lumpa novodobého liší jen v tom, že místo upalování volí ti současní jen jinou formu likvidace pomocí zákazů, příkazů, vyhrožování, trestů… a budou to dělat tak dlouho, dokud zase nevyjdeme do ulic a nesundáme je z jejich lživých představ, že vůči mlčícím troubům si můžou dovolit úplně všechno.

Autor: Bohumila Truhlářová | neděle 1.8.2021 9:09 | karma článku: 20,40 | přečteno: 567x