Nanebevzetí poslance, který nejméně kradl

Nejsem obdivovatelkou pana Ringo Čecha, jeho humor je často mimo "moji mísu". Ale video, v němž líčí své  působení v parlamentu za Sociální demokracii je živé až hrozné - protože přibližuje morální bídu, která tam - a nejenom tam, i v celé společnosti -  teď panuje. Stejně jako jeho chystaný obraz: Nanebevretí poslance, který nejméně kradl, i jeho výpověď není jenom tlacháním komika, je v tom bolest dneční doby: kdo se jen trochu dostane nahoru, oddělí se zdí od těch, kdo tam nejsou.   Zde je video: Na Plovárně s F.R.Čechem - o politice http://www.youtube.com/watch?v=SDBjZihS89g&feature=youtube_gdata_player  

"Tam nahoře" si žijí vlastním životem. Občan, to je pro ně něco tak neskutečného, tím se nikdo nezabývá. Přesněji: naoko ano. Jako paní Karolína Peake, když se začala věnovat potírání korupce. Korupci si vybrala jako téma, na které voliči slyší. Skrze to se chtěla prodrat ještě výš.

A pan Karel Janeček si korupci taky vybral jako nosné téma... Jenže on se tím nikam nedral, nepobíral plat poslance a netlačil se na post ministra, aby z našich peněz pro sebe urval ještě víc. On do toho naopak vkládal - a vkládá - svoje osobní peníze.

Že má dost a může si to dovolit? Kdo z nás udělal něco podobného, vzal svou nějakou částku peněz a dotoval něco, co má přesah přes jeho osobní zájmy a pomáhá lidem kolem?

Změny začínají vždycky od jedinců, od těch, kteří se vymykají "zvyklostem doby". Jak Ringo Čech říká: vycítili, že nejsem jejich partner..., (nikam se nedral, aby urval výhodný post...)

Až půjdu k volbám, budu na toto myslet - volební program mají skutečně všichni téměř shodný. Za slova a sliby se dá schovat všechno. Budu se ale dívat, kdo si prvoplánově nejde do politiky nakrást, kdo do ní jde peníze vložit - jako např. p.Babiš a kdo má v sobě mravní přesah, slušnost a lidskost - jako kníže pan Karel. Nebudu blázna dělat ani z pana Okamury, protože nasadit psí hlavu umí sdělovací prostředky komukoliv. Budu se snažit číst mezi řádky.

Nikdo nám neporadí, kudy dál. Mávnout nad tím rukou a mlčet, to nesmíme. Zlodějů je "nad námi" dost, nic se nezmění, dokud nezačneme každý tam kde jsme. Nemlčet a dělat. Říká se tomu "revoluce zdola" - paralelně se zlodějskou mafií, se zavedenými nesmysly, vytvářet smysluplnější stát. Lékař J.Hnízdil toto započal - v praxi provádí tzv. Celostní léčení. Má tolik zájemců o léčení nejenom těla, ale i uvědomování si příčiny onemocnění skrze příběh člověka, že už se stal pro vládnoucí garnituru nepřehlédnutelným. Pozval ho k sobě ministr zdravotnictví L.Heger... Je to krůček ze současného stavu dál.

A co my ostatní? Umíme taky začít každý tam, kde právě jsme se změnami, které se netýkají jenom výhod pro nás osobně, ale se svým pozitivním dopadem míří dál? 

Autor: Bohumila Truhlářová | pátek 20.9.2013 11:45 | karma článku: 20,68 | přečteno: 1613x