Moc pěkně nám náměstkyně ministra Válka vysvětlila, jak to s námi na ministerstvu koulí

Jaké hry s námi už dva roky nevolení úředníci hrají? (Rozhovor s náměstkyní Vašákovou z 3.2.2022 najdete na www.plus.rozhlas.cz). A jak se tato paní ocitla na MZ? Do funkce ji přivedl všem dobře známý ignorant zákonů: Arenberger.  

 

Ano, ten Arenberger, bývalý ministr zdravotnictví, který nechvalně proslul prohlášením, že ví, že jeho restrikce vůči lidem je protiprávná, ale teď toto protiprávní rozhodnutí vydal a to bude trvat do té doby, nežli ho soud nezruší.

Z takové nehoráznosti mě mrazí ještě dneska...

A že ignorant zákonů k ignorantovi zákonů - stejně jako vrána k vráně - sedá, protože rovný k sobě rovného si hledá - to už věděly i naše babičky.

A že by nás nemuselo překvapit, že tuto kovanou a všemi mastmi mazanou, přemýšlivou a vždy pohotově v duchu jediné správné a přípustné linie hovořící a konající p. Vašákovou (tu dosazenou na vysoký post na MZ ČR Arenbergerem) si ve funkci náměstkyně ministra zdravotnictví ponechal i současný ministr zdravotnictví pan Válek?

A drží ji tam, byť její výroky např.: třeba ten z článku z 3.2.2022 na www.plus.rozhlas.cz (když Nejvyšší správní soud zrušil zákaz návštěv hospod, zákaz ubytování v hotelu atd. pro neočkované): "Po zdravotní stránce tyto zákazy dávají smysl," řekla v rozhlase p. náměstkyně současného ministra zdravotnictví Vašáková. "Doufám, že se tato povolení nakonec zase zruší..." a dodala že "vlastně jde jenom o to, že soud řekl, že to jejich zdůvodnění nebylo dostatečné..."

A v rozhlase udávala fakt velevážný důvod, proč opět neočkované tam i tam nepouštět:
neočkovaní se totiž omikornem nakazí v průměru o dva dny dříve nežli očkovaní.

Přeloženo do češtiny: když se dva lidé - jeden očkovaný a druhý neočkovaný - setkají na jednom místě s nemocným, neočkovaný onemocní v pondělí, očkovaný AŽ ve středu...

Mně pořád leželo v hlavě, proč z MZ přicházejí zákazy, které se mi zdály absolutně neomalené a ujeté, třeba svého času jsem musela mít roušku i když jsem byla sama v lese, nebo proč vloni zařízli v zimě vlekařům podnikání a nedovolili jim pustit lyžařské vleky...

A že i toto bylo protiprávní a soud tuto absurditu zrušil? Ale teprve až v létě, v srpnu...!!? To nám lyžařům bylo platné jako mrtvému kabát.

A že letos pro změnu neočkovaní nesmějí na lyžařské vleky? Blábol nad blábol, kterými lidi jenom týrají. Jak se pak divit demonstracím po celé ČR.

Jen hlupák by k takovéto zlovůli mlčel.

Douška: a že podle novely Pandemického zákona už jednotlivci nemůžou dát pokutu milion, ale JEN 200 000,-Kč a firmě nedají původně navrženou pokutu 3 miliony ale JENOM 600 000,- to nás všechny určitě uklidnilo - to lehce zaplatíme. A za co pokutu? No přece když nebudeme u telefonu - můžeme ho mít vybitý nebo rozbitý. Ale to nikoho nezajímá - když přijde rozkaz zprávou SMS jít do karantény či izolace a my ho nesplníme, pokuta nás nemine.

            

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumila Truhlářová | pátek 4.2.2022 13:22 | karma článku: 35,99 | přečteno: 1231x