Mladí nezažili deník Rudé právo a vládu jedné strany... a J.Hamplová v senátu

Byly to slátaniny poručené nám soudruhy z Ruska:nejvyšší soudruh v jejich straně zavelel a už se u nás jelo podle jejich not. Vybočit z řady znamenalo popravu, vyhazov z práce, děti nesměly studovat. A teď?Komu už se zase klaníme?

Tenkrát podpořit dialog za účelem hledání cest ke zlepšení stavu věcí obecných týkajících se života občanů našeho národa – to bylo jako chtít lepru vyhlásit za patřičný stav. Potentátům u moci se všechno toto hnusilo a uráželi a týrali kohokoliv, kdo by se o něčem takovém byť jenom zmínil. Být u moci, u koryta, mít výhody – a o nic z těchto výdobytků nepřijít, bylo jediné o co všem ´nahoře´ šlo. 

Pan Václav Havel soudruhům šlápl do úsměvu Chartou 77, Rudé právo a všechny ostatní deníky směly jediné: jít po něm jako by byl vrah a lupič - vyvrhel nejhoršího kalibru. Kriminál střídal kriminál…pak listopad 89…

Soudruzi však na svých postech neskončili…jen převlékli kabáty – a uhnízdili se se svými stalinskými kamarádíčky v nových – „demokratických“ – pozicích. A prosadit slušnost, lidskost…je opět jako chtít lepru vyhlásit za patřičný stav…. Být u moci, u koryta…je stále to jediné o co těm´nahoře´ jde.

A jsme tam, kde jsme byli za soudruhů stalinovců či za fašistů, jen teď posloucháme příkazy z ´nové´ strany: ze západu…

Ale smradlavým splaškům, které lidi u moci na nás lijí ústy politických přisluhovačů, televizí, novin – stále ještě vzdorujeme. A není nás jen pár, je hodně skupin, které se slučují na základě důvěry, vzájemné pomoci a hledají východisko z tohoto marastu. A opět jsou uráženy elity – jako např. právnička roku 2019 paní Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová. Bojí se jí jako čert kříže – a to všichni straníci jedno z jaké strany jsou. Scukli se svorně v jeden šik: bylo třeba zlikvidovat tuto ženu, aby neusedla do senátu, neukazovala lidu, co zkaženého tam pro nás vaří.

Poslední dva roky po nocích po své právnické práci suplovala práci politiků, s přáteli ukazovala na všivárny, které na nás ti nahoře pletli: k soudu dávali jedno nařízení vlády za druhým. A nejvyšší soud jim dal 40x za pravdu, že šlo ze strany mocných o lži a podvody na nás ´dole´ páchaných, a nařízení zrušil.

A teď hurá! Paní Jana už nebude muset pracovat po nocích a navíc jí ´mocní´ budou muset nechat nahlédnout do spisů, které by moc rádi před zraky ´nás dole´ skryli.

Dík za to patří především všem z Kroměřížska, kteří přispěli k tomu, že se paní Jana dostala do senátu! Moc jsme na vás mysleli, jsme stále s vámi a se všemi, kteří vědí, jaká moc je v pravdě, ve slušnosti, v lidskosti! 

Byť ti ´nahoře´ zase už jedou podle cizích not, klaní se teď ne východu, na něj plivou, pro změnu mají za modlu západ a mluví jazykem nadutým, nepokorným, cítí se být ´nadlidmi´… my víme, že slušnost a dialog je třeba hledat mezi všemi lidmi, ať  jsou z  východu nebo ze západu. Kdo rozdmýchává nenávist a boj, nemá pravdu a my si nesmíme nechat ubližovat.

Autor: Bohumila Truhlářová | neděle 2.10.2022 8:48 | karma článku: 35,49 | přečteno: 1280x