Kniha T.Fischerové: Láska nevládne, láska tvoří - z pera J.Mourkové

Dosud jsem znala paní Fischerovou pouze z adventních koncertů vysílaných Českou televizí jako milou a usměvavou paní, působící křehce a empaticky. Její názory rezonují s mými, odpovídá věcně, s pevným přesvědčením, s úctou k životu a druhým lidem.  

 

 

 

LÁSKA NEVLÁDNE, LÁSKA TVOŘÍ

 

Nedávno se mi dostala do ruky knížka Radomila Hradila a Táni Fischerové, jejíž název mě upoutal a dotkl se mého srdce.

Na autorovy otázky odpovídá drobná žena, herečka, členka mnoha nadací a matka syna, který je od narození odkázán na její péči.

 

Vedle umělecké činnosti se podílí na práci v nadacích a občanských sdružení, je členka rady Nadace Vize 97, čestná předsedkyně občanského sdružení Remedium, prezidentka ITI, členka rady patronů přátel Hnutí Duha, členka Společnosti pro trvale udržitelný život, členka poradního sboru občanského sdružení Máme otevřeno?,členka Amnesty International, patronka domu Šance.

 

„Od dětství jsem stále něco hledala a hledám dodnes..“, říká paní Fischerová ve své knize. Zkušenosti z práce poslankyně  a pocit zodpovědnosti ji přivedl k rozhodnutí vyslyšet přání svých přátel a zapojit se tak do správy věcí veřejných. Ideály a lidskost jsou základem pro hledání cest k proměně společnosti.

 

JE NAČASE VRÁTIT SE K POCTIVOSTI,  DOBRU A LÁSCE.

Láska nevládne, láska tvoří.

Pojďme tedy tvořit.

Nemusíme spolu souhlasit, ale hledejme společná řešení a mějme k sobě úctu, ať se děje cokoli.

 

                                                                                                   Jana Mourková

P.s. Díváme se na televizi a vidíme, jak se lidé účastní pietních vzpomínek na našeho prezidenta Václava Havla. Od jeho úmrtí tu žádný prezident není (to co předvádí V.Klaus je našeho národa nehodné). A teď máme možnost si opět zvolit člověka, který bude lehce našlapovat ke stopách našeho milého pana Havla. Pozor, nepřátel dobra v naší zemi existuje celá řada! Musíme se semknout, ukázat svoji sílu, dát paní Táně podporu! Jinak si za pár let budeme rvát vlasy pod nadvládou komunistů - jako teď studenti marně svádějí boj s komunistickými individui v krajích. A proč? Protože jejich rodiče nešli volit - a tím hlas dali komunistům. Neudělejme stejnou chybu, potom už bude na všechny protesty pozdě.

Bohumila Truhlářová

Autor: Bohumila Truhlářová | úterý 18.12.2012 20:35 | karma článku: 7,68 | přečteno: 665x