Kdy nás mocní zase podvedou?

Měnová reforma v 50.letech, kdy rodiče si za prodaný dům po měně koupili pár sáčků rýže - a den před ´pádem peněz´? To se president dušoval, že nikdy měna nebude, že to jsou lži šířené západními nepřáteli.

Ale už měsíce před měnou komunisti tiskli nové peníze se soudruhy v Sovětském svazu...

Náš národ byl lidmi u moci obelhán...Lež a špína se táhne našili dějinami...

A proti tomu val lidí moudrých a odvážných, kteří se nezaprodali lži a zradě na českém národě - a mocipáni komunisti je zavírali, věšeli, vyhazovali z práce, okrádali o obydlí i majetek.

O pár let později, to už pamatuji, jsem se v srpnu v roce 1968 ráno probudila a našla rodiče uplakané u rádia. Nad naším městem létala letadla, ulicemi harašily tanky, z rádia se opakovaně ozývalo, že jsme byli napadeni, ale ať se snažíme zachovat klid, aby nedošlo ke ztrátám na životech našich lidí - že nás okupují Rusové a jejich spojenci...

A jak se moje dětská duše odmítala smířit s tím, že se v brzké době o okupaci přestalo hovořit, jak okupaci komunisti najednou nazývali bratrskou pomocí! A zlegalizovali ji zvacím dopisem, který na přání Moskvy sepsali - v dopise napsali, že sem okupanty na naše lidi pozvali...

A teď se zase něco děje. Můžeme uzavírat sázky, jak dlouhou vydrží to, co vláda vyhlásila: otevření restaurací, hotelů, sportovišť, kulturních akcí... pro ty, kteří jsou z podnětu této vlády vyhazováni z práce, měsíce selektováni coby lidé druhé, podřadné kategorie.

Je dobré věřit slibům nebo bude prohlášení pana Fialy platné týden, dva či jen pár dnů, nežli zase přijde obrácení o 180 stupňů a bude nastoleno to, co z našich dějin známe:

Náš národ bude opět lidmi u moci obelhán?...

...Protože lež a špína se táhne našili dějinami... a cov.nemoc moc dobře ukázala, že je v našem národě dost těch, kteří se neštítí selektování, pomluv, urážek, rozeštvávání klidně i lidí v rodinách?!

Neradujme se předčasně, nic nemáme v rukách jen slib mocných - a znáte to: Když někdo něco slibuje, jen hlupák se raduje.

Buďme ostražití a odhodlaní bránit se proti zvůli, a určitě věřme - ale jen sobě, svému zdravému úsudku - a nespěme. Protože národ, který v demokracii spí, ten se probudí v totalitě.

A že nám totalita otevřeně už druhý rok vládne a vůbec se netají tím, jak částí národa pohrdá, pro nás musí být jasnou nápovědou, že ještě vůbec nic neskončilo.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumila Truhlářová | sobota 5.2.2022 22:49 | karma článku: 34,08 | přečteno: 1353x