Co bude dál?

Vidíme ty šílenosti kolem sebe - a napadá nás: Jak tohle všechno dopadne? Je vůbec možné ze současného marastu vybřednout? 

A přitom je to tak jednoduché: zítra, za měsíc, za pět let, za deset let... bude to, co na Zemi převáží: co se prosadí, co se dostane k moci...

A aby se prosadilo něco, co stojí za řeč (aby nepřevážila zloba, neomalenost, povrchnost, starost jen o vlastní kapsu), nesmíme na ´misky vah´ jen trpně koukat, kam se převažují.

Je a bude to stejné jako v manželství: nikdy v něm nejsou dva úplně stejní lidé, ALE ABY TO, CO ŽIJÍ, ZA NĚCO STÁLO, MUSÍ CHTÍT PROSAZOVAT SMYSLUPLNÉ VĚCI, MUSÍ MÍT SHODNÝ - OBECNĚ DOBRÝ - SMĚR.

A že nejsme za jedno s těmi, kdo momentálně vládnou? Že s nimi nejdeme stejným směrem, ale spíš dochází k většímu a většímu otevírání pomyslných nůžek, až už vlastně není žádná možnost se s nimi naladit a táhnout za jeden provaz?

Potom zbývá jediné: mocipány pochybných kvalit překročit, nezdržovat se jimi a budovat alternativu: dílo založené na moudrosti a smysluplnosti s těmi, se kterými je možné se - jako v pořádném partnerství - naladit.

Vítám aktivity lidí, kteří takovýmto alternativním směrem vykročili - mluvím o těch, kteří nepřijímají rozdmýchávání strachu, nevěří, že jediná cesta k uzdravení je očkování, ale vyzdvihují člověka coby tvůrčí bytost, která si svým přičiněním může zdraví udržet.

Vím, že kdo chce být zdraví, musí si dát do pořádku svoje vztahy - bez pochopení sebe coby tvůrce svého života zdraví nebude.

Není mi jedno, co bude s naší zemí zítra či za pár let, jsou mi blízké názory MuDr. Hnízdila a dalších lidí naladěných na ´zdravou notu´, podporuji zdravý směr:  zdravé fórum.

Autor: Bohumila Truhlářová | středa 12.5.2021 11:50 | karma článku: 12,48 | přečteno: 313x