Čeho si Putin a Klaus na českém národě nevšimli

…kvůli čemu se při volbě presidenta Zeman vysmíval paní Táně Fischerové. Klaus papouškuje slova o mocném

tygru Šer Chánovi, na kterého my chudáčci poštěkáváme jako malí psíci;  opakuje věty, kterými nás - náš národ - počastoval Putin, pro kterého jsme nicky, absolutní nuly, kdy on se cítí jako opak: jako všemocný světapán.

Klaus a Putin a Zeman a jim podobní vidí plochu ruské a české země, vidí počet obyvatel ruského a českého národa… kde samozřejmě Češi jsou nesrovnatelně malincí oproti rozloze a počtu obyvatel Ruska.

Co ale jakýkoliv jedinec (preferující agresivitu místo domluvy, vyhrožování místo podání rukou ke spolupráci, nadřazenost místo rovnoprávného vztahu, osobní prospěch místo konání dobra v obecné rovině, krátkodobé zisky do vlastní kapsy místo prosperity dlouhodobé…atd…) nevidí, protože - byť nabytý informacemi ze škol, je prosťáček na úrovni primitivního polozvířátka - je rozměr a velikost zdravého jádra v člověku… síla, která nemá s počtem tanků, s rozměrem země či počtem cinkajících penízků na účtu nic společného – ale DOKÁŽE NESMÍRNĚ ÚŽASNÉ VĚCI!

Paní Táně Fischerové se svého času pan Zeman vysmíval jako hloupoučké husičce, když hovořila o nutnosti politiku, správu státu nemít provázanou s těmi, co vedou ekonomiku… aby zemi nevládli lobisti, kterým o žádnou prosperitu státu nejde… protože ti český stát vnímají jako arénu, kde probíhá řežba na život a na smrt o osobní obohacení a osobní moc, kde se tito novodobí ´Šer Cháni´ snaží za jakoukoliv cenu pro sebe urvat co nejvíc, protože stejně jako Klaus mají ´peníze až na prvním místě´.

Jenže prosťáčci nepočítají s hodnotami, které se neměří metrem jako plocha země ani nejsou větší či menší podle počtu tanků nebo výše majetku.

Nepočítají se sílou ´psíčků´, která se odehrává v úrovni odvahy, čestnosti, smyslu pro spravedlnost, vzájemné podpory, kdy jsme tuto sílu opět po desetiletích objevili nejenom v sobě, ale vybudili jsme ji i v dalších lidech z okolních zemí… A co se např. stalo? Myslíte si, že Rusové jen tak z ničeho nic, protože pochopili, že se to nedělá, přestali chrastit zbraněmi u ukrajinských hranic a vydali rozkaz ke stahování vojáků a techniky do kasáren?

Anebo je to tak, že zločinci jen vypouštějí zkušební balónky a bedlivě pozorují, kam až je necháme zajít, jaká zvěrstva jim budeme tolerovat? A jen na nás záleží, jak se budou chovat?! Protože DĚLAJÍ TO, CO MY JIM DOVOLÍME?! A je jedno, jestli jde o zločince za našimi hranicemi nebo o ty domácí v naší politice, ekonomice...?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohumila Truhlářová | neděle 25.4.2021 8:31 | karma článku: 28,17 | přečteno: 896x