Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pokrytectví na n-tou

Jelikož se pohybuji v politickém prostředí a mám dokonce i jakousi politickou paměť, opravdu mě zvedl ze židle projev prezidenta Václava Klause při 89. výročí založení našeho státu. Václav Klaus se v něm dle svých slov snažil „zpřehlednit důležitou problematiku“ zahraničních vztahů nejen s našimi sousedními státy. Média se ohledně projevu pak zabývala zejména prezidentovým obhajováním „jádra“. Mě ale ani tak nezajímá Klausovo environmentální cítění či projevy v OSN ohledně oteplování, jako mě spíš jeho angažmá v sudetoněmecké otázce.

Za druhý problém s našimi zahraničními sousedy prezident Klaus totiž označil: „… opakující se nastolování otázek poválečného uspořádání střední Evropy v nikoli nevýznamných politických kruzích u našeho souseda západního.“ Ačkoliv Klaus diplomaticky nezmínil výslovně problematiku Benešových dekretů a praktik Sudetoněmeckého landsmanšaftu, každému, kdo se alespoň minimálně zajímá o osud naší země, musí být jasné, že tomu tak je. Klaus dále v projevu uvedl: „Historii prožít znovu nelze. Zneužívat ji pro současné politické cíle je nepřijatelné a pro mírové a přátelské soužití v Evropě velmi riskantní, což si bohužel někteří málo uvědomují.

A málo si to asi uvědomuje i sám prezident Klaus, který je zároveň čestným předsedou ODS. Strany, která v Evropském parlamentu (EP) vstoupila do klubu evropských lidovců, ve kterém zasedá i šéf Sudetoněmeckého landsmanšaftu Bernd Posselt. Posseltův landsmanšaft přitom trvale prosazuje směrem k ČR své majetkové i územní požadavky a snaží se poškozovat ekonomické zájmy českých firem a rozvojové záměry příhraničních regionů. Je to jako kdyby prezident ve svém projevu varoval před Republikány Miloslava Sládka a přitom by v českém parlamentu seděl Sládek spolu se členy ODS ve stejném politickém klubu. Není divu, že Posselt hlasitě vznáší nestydaté požadavky vůči ČR, když sedí v EP v jednom politickém klubu s poslanci strany  českého prezidenta i českého premiéra. A za této situace pak není ani divu, že státní vyznamenání od prezidenta nedostali ti, kteří se snaží dodnes osvětlovat neblahou roli, kterou před druhou světovou sehrála Henlienova sudetoněmecká strana, kteří se vytrvale a hlasitě ohrazují proti požadavkům landsmanšaftu, a kteří se dokonce odváží kritizovat premiéra za jeho nacistickou rétoriku. Jako například paní Anděla Dvořáková, předsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu.

Ve svém článku „Štrasburk není žádná trafika“ jsem před třemi roky psala o ceně politické duše, a také o tom, jak se právě tehdy evropští poslanci za ODS zaprodali za místopředsednický post pro Miroslava Ouzkého. Od té doby se mnohé nezměnilo. Snad jen to, že ODS o post místopředsedy EP přišla. A že Jan Zahradil z ODS, který se v ČR pasoval na obhájce národních zájmů, již v Evropském parlamentu nemlčí jako ryba, ale v tomto roce se zatím zúčastnil dvou rozprav, čímž své skóre za dobu trvání svého mandátu zvýšil na celé tři projevy! O tom, jak se který „Váš“ poslanec v Evropském parlamentu „činí“, se můžete dočíst zde.

Stačí si jen kliknout na „svého“ politika a v oddílu „Parlamentní činnost“ si počíst a zjistit tak, co vlastně Vámi zvolený politik v Evropském parlamentu vůbec dělá…

 S čistým svědomím mohu říct, že jsem se svému předvolebnímu slibu „Nebudu mlčet ani v Bruselu“ rozhodně nezpronevěřila.Jana Bobošíková,poslankyně Evropského parlamentu a předsedkyně strany Politika 21

www.bobosikova.cz

Autor: Jana Bobošíková | úterý 30.10.2007 7:48 | karma článku: 15,14 | přečteno: 1921x
  • Další články autora

Jana Bobošíková

Loutky a loutkáři

Vláda hodlá zastavit masivní tunelování našich peněženek výstavbou obřích solárních parků na úrodné půdě. Člověku by se chtělo zatleskat, kdyby celá věc neměla háček. Tedy spíš několik pořádných háků. Kde byli ti dnešní sluncebijci Nečasové, Kalouskové a další, když v minulém volebním období nechali řadu firem a to hlavně zahraničních, aby se pomocí státem garantovaného, a tedy naprosto bezrizikového, byznysu napakovali na úkor všech našich odběratelů elektřiny? Včetně těch nejchudších domácností? Kdopak to vládl společně se Zelenými, kteří utlumili jadernou energetiku a dupali nožičkami, že namísto toho musíme maximálně využívat obnovitelné zdroje energie? Neklame-li mě paměť, tak v té vládě (Topolánkově, blahé paměti) seděl jak Petr Nečas, tak Miroslav Kalousek. Jakoby pánové náhle objevili Ameriku. Problém nepřiměřené podpory expanze solárních panelů na naše pole za naše peníze tu totiž existuje roky a řada odborníků na něj včas upozorňovala.

15.9.2010 v 22:43 | Karma: 32,45 | Přečteno: 2815x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Gesta místo práva, aneb Helena na pranýři

„Přejděte znovu Jordán“, žádají po Heleně Vondráčkové osobnosti uměleckého a veřejného života. Mezi nimi i exprezident Havel a expremiér Fišer. V reminiscenci na jednu z jejích nejslavnějších písní tak nazvali svou výzvu, aby ukončila soudní spory s Martou Kubišovou. Tímto gestem požadují, aby paní Vondráčková svůj Jordán přešla znovu. Čímž ale vlastně říkají, že už ho jednou přešla. V jistém smyslu ano.

8.9.2010 v 6:55 | Karma: 46,98 | Přečteno: 35611x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Všichni, kteří denně masturbujete, udělejte krok vpřed

Poznámky k projevu na protestním shromáždění Neexperimentujte s našimi dětmi dne 1. 9. 2010 Dovolte mi úvodem několik poznámek k mé osobě. Jmenuji se Jana Bobošíková, nejsem Sarah Palinová, nejsem bigotní katolík ani evangelík a nejsem tmář. A kdo to o mně tvrdí, tak vědomě lže. To jenom aby bylo jasno, že nic z toho, co jste se o mně v posledních dnech mohli dočíst, nemá oporu ani v mém životě, ani v mých názorech. Jsem matka dvou dětí a svobodný svéprávný a zodpovědný člověk, který chce rozhodovat o jejich výchově.

5.9.2010 v 12:10 | Karma: 38,64 | Přečteno: 6047x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Voyeuři

Jde prý o zdraví coby nejvyšší lidskou hodnotu. Tak obhajuje ministerstvo školství svou příručku sexuální výchovy. Jakoby lidské zdraví stálo na jakémsi hodnotovém piedestalu a s jinými hodnotami nesouviselo. Jenomže souvisí. Člověk, kterému jakýkoliv politický režim upírá osobní svobodu, člověk, jemuž jeho okolí odmítá poskytnout prostor pro vlastní názor, nebo ho nutí akceptovat pro něho neakceptovatelné věci a ničí tak jeho sebeúctu, tak úplně zdravý nebývá.

1.9.2010 v 10:18 | Karma: 42,42 | Přečteno: 12928x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Likvidace ČR v režii české „pravice“

Nedá mi to, abych nezveřejnila své odpovědi na zajímavé dotazy jednomu ze studentů, kteří se na mě čas od času obracejí. Nevím, zda je rozhovor jako blog možný, jestli ne, nechť ho administrátor smaže a ostatním se omlouvám.

26.8.2010 v 9:38 | Karma: 27,92 | Přečteno: 3736x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik