Dítě jako podmínka vztahu?

Příběh, o který se s vámi podělím, je pravdivý. Třeba řešíte něco podobného a budete rádi, že nejste jediní. Nebo máte podobnou zkušnost a můžete v diskusi ostatním poradit a sdělit váš názor.Tento příběh není o mne..

 

Tedy začínáme. Řekněme, že naši hrdinové se jmenují Lukáš a Šárka. Potkali se přes internetovou seznamku.

Okamžitě si padli do oka a začali spolu trávit hodně času. Byli ve středním věku a požadavky na partnera měli oba jasné. Lukáš byl mladý vdovec s nádhernou a svéráznou tříletou dcerou.

To byl jeden z důvodů proč se asi po dvouměsíčním vztahu rozhodli pro společné bydlení. Aby se víc viděli.

Vše se zdálo fajn až na pár problémů. Lukáš se pustil do úprav Šárčina bytu a kuchyně a zdravá výživa byla jeho vášní. Pro svojí dcerku chtěl maximum.

Šárka byla zpočátku nadšená. Usínala vedel milovaného člověka, sdílela svůj život opět s někým jiným. Při její náročné práci ji postupně „nová" role matky začala vyčerpávat.

Po těžkém  pracovním dni na ni doma nečekal jen nový přítel, ale  i tříletá holčička prahnoucí po ženské pozornosti.

Ani Lukáš nebyl pořád dokonalý. Rozhodoval o spoustě věcí, jejich představy na některé životní priority se značně rozcházeli. Začal se projevovat i dosti kriticky a manipulativně. Znali se asi čtyři měsíce.

Při dalších úvahách o společném životě se náhle objevil zásadní problém. Děti.

Lukáš by chtěl mít velkou rodinu. Jedno dítě, které má mu nestačí. Do budoucna by chtěl mít rozhodně další.Zato Šárka, už značně vyčerpaná zcela novou rolí matky je docela proti.

Ona mít děti prostě nechce. Ikdyž má malou dcerku Lukáše moc ráda a tráví s ní spostu času, tak vlastní děti nikdy moc nechtěla.

 Má ještě čas. Třeba za čtyři roky změní názor, ale dokáže si svůj život představit spíše bez dětí.

Hlavní problém nové dvojice je na světě a Lukáš se stěhuje zpátky k sobě. Jeho podmínkou pro společný život jsou prostě další děti.

Šárka se touto podmínkou cítí manipulována a tlačena někam kam nechce. Třeba jdenou změní názor a třeba ne. Teď je ráda, že se její život vrátil do starých kolejí a po práci má i trochu času na sebe.

Co ale s jejich vztahem. Lukáš se začíná chovat odtažitě a pro společný život a svatbu stanovil jasnou podmínku. Dítě.

Má jejich vztah ještě smysl? Je Lukáš ten pro Šárku ten pravý?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Blanka Fay | sobota 12.9.2009 10:41 | karma článku: 14,81 | přečteno: 1801x