Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dasa0302

12. 9. 2009 23:12
Na děti se cítíme až od určitého věku

Chtít děti, to není nějaké neměnné rozhodnutí od dětství, že je buďto chceme nebo je nechceme. Člověk k potřebě mít nejen partnera, ale ještě i rodinu prostě časem dospěje. Děti bychom měli mít, když je nám s nimi lépe než bez nich. Do tohoto stadia ovšem přijdeme v určitém věku, je fajn, pokud je to až tehdy, kdy jsme zajištěni v kariéře a máme vlastní bydlení.

Někdy se ovšem stane, že jeden děti už chce a druhý ještě ne. Ne vždycky se to dá vydýchat a překonat. Záleží na spoustě dalších okolností, buď se to nějak poddá nebo ne.

Péče o dítě je opravdu úvazek na 24 hodin. Být hozena bez zkušeností do vody může být těžké. Opustit kariéru a zůstat s dětmi doma, to musí vyplynout z jejího přání, jinak to dobrotu dělat nebude.

Nadto není ničí povinností chtít mít děti hned poté, co spolu začnou bydlet a jako podmínka vztahu je to skutečně důvod k rozchodu.

Není to zase taková tragédie, všechny ztahy nám holt v životě vyjít nemohou, čas na děti ještě přijde.

0 0
možnosti
JC

Jorge Calisto

13. 9. 2009 3:16
Re: Na děti se cítíme až od určitého věku

nemohu nez souhlasit, ja do  svych 33 let jsem nebyl pripraven na to, mit deti. Pak se ve mne cosi zlomilo a deti jsem chtel. Osud mi vsak nepral, nemel jsem ani partnerku ani vyhled na to, ze bych nekdy v budoucnu mohl mit vysnenou dceru. Ale osud ke mne byl privetivy, partnerka se nasla, ba co vic, chtela mit se mnou deti. A tak se mi splnil muj zivotni sen. Mame krasnou dceru. A kdyz to vyjde (partnerka rika, ze kluky neumime), tak budeme mit jeste jednu.

V duchu autorcina clanku souhlsim s tim, ze Sarka by se mela distancovat od partnera, protoze v teto chvili neni pripravena na to, mit deti. To neni nic, proc by se mela citit zahanbena, ba naopak !!!

Jinak krasny clanek, davam karmu.R^

0 0
možnosti
L

lokutus

12. 9. 2009 18:48
Rozchod

PIpina, která si hraje na kariéru, je stejně do života a vztahu nepoužitelná, tak co s ní. Už z principu věci je poznat, že taková ženská je příliš sobecká, tudíž to rozhodně není partnerka do (případné) nepohody.

0 0
možnosti
L

Lilith+

12. 9. 2009 18:52
Re: Rozchod

Jasně :-). Zatímco "pipin", kterej se po 2-měsíční známosti stěhuje (s malým dítětem!) k nové "mamince", a pak obratem zpět, se projevil jako... velmi vyzrálý ;-);-D

0 0
možnosti
W

Wendolene

12. 9. 2009 17:21
Samozrejme, ze to nema smysl

Jedine reseni je rozejit se. Sarka od zacatku vedela, ze on ma dite. Nic netajil. Bud ho musi brat tak, jak je, nebo vubec. Kazda zenska si myslim dokaze uvedomit, na zacatku vztahu, jestli chce chlapa, ktery ma uz dite a tim padem si hrat na matku plus se setkavat s ex, nebo ne.

Je mozne, ze Sarka toho pozdeji bude litovat, mozne je, ze nebude. Nikdo nevi, co prinese budoucnost. Ale pritomnost by si clovek mel ujasnit a byt uprimny sam k sobe.

0 0
možnosti
M

maribel

13. 9. 2009 3:32
Re: Samozrejme, ze to nema smysl

Sarka samozrejme vedela od pocatku, ze Lukas ma dceru a vzhledem k tomu, ze v tuto chvili o vlastnich detech neuvazovlala, logicky a spravne vyvodila, ze by to mohl byt spravny partner. Jeho dceru ma rada a ma k ni pozitivni vztah, a navic se ji ve svem volnem case venovala.Ona si na nic nehraje, prijala ho s tim, ze ma dceru. Sarka nema ceho litovat. Lukas je trouba a egoista.Ona ho prijala takoveho jaky je, jenze on ji neprijal takovou, jaka je. Prece neni nelogicke predpokladat u cloveka, ktery uz dite ma, ze se realizoval v rodicovske roli, tudiz nebude prudit. Lukas to vsak nezvladl. A nikdo nerika, ze Sarka na tom nema svuj podil. Jenze to vetsi sousto si ukousnul Lukas. A prudi me, ze se vetsina obouva do Sarky. Ona nema ceho litovat. Ja bych nakopala Lukase do kouli, protoze se chova nezodpovedne vuci sve dceri a je schopen ji do zivota kazdy mesic tahat nejakou jinou zenskou. Preberte si to jak chcete...

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

12. 9. 2009 17:11
chyba cislo 1!!!

Ve vztahu trva nejmin 6 mesicu, nez se lidi ZACNOU poznavat.

0 0
možnosti
W

Wendolene

12. 9. 2009 17:22
Re: chyba cislo 1!!!

To je prece jedno, zda se znaji dobre nebo neznaji. Ona nechce deti, unavuje ji pece o jeho dceru...neni co resit.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

12. 9. 2009 15:06
Vždyť už se to vlastně vyřešilo

.

0 0
možnosti
L

Lilith+

12. 9. 2009 18:46
Re: Vždyť už se to vlastně vyřešilo

R^ přesně tak, on se odstěhoval, takže co je tady k řešení?

0 0
možnosti
V

Vikiš

12. 9. 2009 14:45
Není na co se ptát.

Rozejít se. Lukáš ještě určitě najde další adeptku pro manželství, která bude mít zájem o rodinu. A Šárka, po téhle zkušenosti, ať v novém pokusu na seznamce, rovnou uvede, že nestojí o děti a neplánuje žádné mít. Před několika  lety by neměla velkou šanci, ale dnes je dost mužů, co jim výchova dětí nevoní. Autorko, ať už se jedná o kohokoliv, nepokládám to za takový problém. Kdyby Šárka skutečně Lukáše milovala a on ji, najdou řešení. Je mi líto té malé holčičky. Podle náznaků, bych řekla, že je to "náročné dítě na výchovu" a jestli bude tatínek častěji měnit nové "maminky", kdo ví, co z ní vyroste. Ale neznám situaci blíže. Nechám řešení na Lukášovi. Jak jinak.

0 0
možnosti
HN

handour

12. 9. 2009 13:59
Dítě by nikdy nemělo být podmínkou,

zbraní, terčem...Každý má právo zvolit si, zda-li chce mít velkou rodinu, nebo být singl, a nikdo nemá právo tu volbu zpochybňovat nebo kritizovat. Nejhorším "prohřeškem"s katastrofálními následky vidím to, když se jeden přizpůsobí druhému a porodí dítě, které nikdy nechtěll, jen proto, aby nebyl sám....

0 0
možnosti
AJ

astrudina

12. 9. 2009 13:32
No a hlavně

když se sejdou dva mladí lidé a žijí spolu, tak se tak nějak přirozeně předpokládá, že budou spolu mít děti jako pokračování svého svazku.

Tedy bývalo to tak, ale dnes to tak není, že, paní programově bezdětná:-(

Štěpán měl dcerku a chtěl se svou novou přítelkyní další dítě, to je krásné a nisíce žen, které se trápí tím, že jejich přítel nechce mít děti a jim utíká biologicky plodný věk - planě- by za to daly nevímco..

Komu si budou ti všichni programově bezdětní stěžovat po 60., až budou závislí na státu, nebudou mít rodiče a nikoho blízkého z rodiny, což třebas vlastní děti jsou.

Jenže dětem se musíte 20 let a svou nezávislost si strčit za klobouk, a to některým nevoní.Tak ať si paní z příběhu najde jiného, programově odmítajícího děti anebo ať žádá na první schůzce potvrzení o vasektomii;-D

0 0
možnosti
JP

Ginny

12. 9. 2009 11:35
Samozřejmě, že ne

Počet dětí je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterých se musí dva shodnout. Pokud se neshodnou aspoň přibližně, pak je vztah na houby.

0 0
možnosti
L

lesicatko

12. 9. 2009 11:34
Tak tomu hovorím nekonzistentnosť

Isť do vzťahu, kde je už dieťa, hoci deti vlastne nechcem :)

Alebo inak - hrať sa na manželstvo a rodinu ale to podstatné, čo robí rodinu rodinou - deti - odmietať. Už som to písal, čo keby zistila, že zlyhala antikoncepcia a predsa len to druhé bude ? Interrupcia, pretože mladá chce život bez detí ?

0 0
možnosti