Doživotní imunita jako ochrana proti čemu???

Jako obyčejný člověk s obyčejným selským rozumem si připadám, že si se mnou většina veřejných činitelů bezostyšně vytírá p…..

VŠEZNÁLEK nebo NEZNÁLEK?karikatura.cz

Jako obyčejný člověk s obyčejným selským rozumem si připadám, že si se mnou většina veřejných činitelů bezostyšně vytírá p….. Nebuďte na omylu, nejsem tak zneužíván sám! Naše ústava musí být nedokonalá, když s tou zlovůlí můžeme dělat jen to, že smíme pouze přihlížet až do příštích voleb, před kterými nám ovšem opět budou mazat med kolem pusy. Lidé však nezapomínají a panu Nečasovi, ač vypadal tak nadějně pro své volební období, pomalu hořkne jeho typický úsměv a začalo to zradou na pravicových voličích v pražské ODS. To, že „silná“ vládní koalice nedokázala odstranit neodůvodnitelnou doživotní imunitu, bylo nejspíš záměrem a trestání člověka, který v zájmu spravedlnosti a ochrany státu odkrývá korupci, bylo tak jasnou chybou, že i snaha o omluvu a rehabilitaci dotyčného je jen zřejmá, ale pozdní vypočítavost, protože kredit je nenávratně poškozen.

Co to je za zákony, které umožňují státním úředníkům zneužívání pravomoci např. k vlastnímu obohacení na úkor občanů a ještě některým povolí ochranu doživotní imunitou, kdyby se náhodou spravedlnost dostala ke slovu?

Najde se právník, který má spravedlivé a proveditelné řešení?

Přes všechny nedostatky chci věřit, že současná koalice je schopná, dostatečně silná a především má vůli zlepšit věci této země, neboť jsem nenapravitelný optimista. A jak jste na tom Vy?

 

 

Autor: LADISLAV BLAHÁK | pondělí 20.12.2010 19:38 | karma článku: 19,88 | přečteno: 1480x