Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak vybrat generálního ředitele/ředitelku ČT?

To je úkol, který bude brzy trápit naše politiky poté, co bude pan Jiří Janeček obžalován, odsouzen a posléze rozčtvrcen podle přání FITES, jemuž předsedá známý bavič a strážce veřejné morálky Jan Kraus. Hlavním cílem správného výběru generálního ředitele ČT především je, aby nebyl pod vlivem jakékoliv i té nejmenší politické strany, politického seskupení nebo spolku nepolitické politiky či kulturní iniciativy. Mám pro vás několik inovativních návrhů:

-  Výběr by se především uskutečnil výhradně na základě osobních přihlášek zájemců o tuto veřejnou funkci. Žádné návrhy od spolků, politických stran, církví, odborových či profesních závislých i nezávislých svazů, Armády spásy či dokonce Dilie nebo OSA.
- Všichni zájemci by předložili lustrační osvědčení a výkaz všech minulých zaměstnání z archivu Úřadu pro důchodové zabezpečení.
- Každý by byl podroben výslechu na detektoru lži ve věci možného tajeného napojení na politická uskupení nebo nějakou jinou mafii.
- Pomocí vědecky sestavených testů by bylo zjištěno, zda skutečně uchazeči nemají žádné vyhraněné politické názory, žádné náboženské vyznání včetně ateizmu, okultizmu, astrologii a marxizmu.
- Prostřednictvím ekonomických her a jiných podrazů by byla zkoumána jejich odolnost proti podplácení všeho druhu.
- Zkoumala by se také jejich odolnost proti sexuálnímu vydírání - v televizním byznysu se vyskytuje příliš mnoho krásných žen/mužů, které/kteří by mohly/mohli být nastrčeny/-i a použity/-i některou politickou silou či mafií. (Už mě to hovění feministkám nebaví, nedá se to číst. Dále nechť si ženy dosadí všude místo mužského rodu rod ženský. Děkuji.)
- Kandidáti by museli být naprostými sirotky bez příbuzenstva, aby se nemohli dostat do vleku rodiny. Přednost by měli nalezenci (babybox).
- Zkoumala by se schopnost kandidáta účastnit se přátelských pijatik s podřízenými bez ztráty sebekontroly a soudnosti. Přitom by musel být zábavným společníkem schopným sebeironie. Dovednost vyprávět zábavné historky ze svého života a znalost nepřeberného množství vtipů (zásadně nepolitických), by byla předností.
- V případě nevyhnutelného sexuálního styku s podřízenými v zájmu zachování soudržnosti pracovního kolektivu by musel s přehledem zvládat prostou soulož bez citové vazby. V situaci, kdy by se mu nabízely ženy z personálu ČT či z jiné vlivové skupiny (parlament, senát, církve, Hrad) by trvale dával najevo, že se mu jedná jen o sexuální akt. Jeho bezelstný výrok " a teď si jdem zašukat" by jej proslavil a získal mu podporu ženské části zaměstnanců ČT, což je rozhodující. Přitom by byl mužskou částí osazenstva obdivován jako dokonalý donšajn. U ředitelky ČT by to bylo pochopitelně naopak, pokud by ovšem nebyla lesba.
- Výběr z užšího seznamu kandidátů by probíhal formou pracovního soustředění v luxusním vysokohorském hotelu mimo území Česka, dostatečně izolovaném od reálného světa. Nasazení psychologové by ve večerních společenských zábavách zkoumali tajná zákoutí povahy jednotlivých uchazečů.
- V simulovaných herních situacích by se zkoumala kandidátova schopnost vyjednávat s teroristy, únosci a odboráři. Dále chování v extrémních situacích jako je požár, zemětřesení, davová panika, demonstrace či hospodská rvačka.

Existují i další zajímavá kriteria výběru kandidáta:

- Přednost by měli mít kandidáti se skvělou fyzickou kondicí, naprosto zdraví na těle i na duchu. Prověřit nejlépe ve Střešovické nemocnici, oblíbeném to ústavu naší elity.
- Prvních řekněme deset kandidátů by se pak ještě zúčastnili testu na přežití, kdy by byli vybaveni jen družicovými mobilními telefony a vysazeni v některé méně obydlené časti světa. Tento test by nebyl časově limitován a vítězem by se stal ten, který by jako poslední použil pro svoji záchranu mobilní telefon.
- V rozsáhlých testech by se zkoumaly encyklopedické znalosti kandidátů, zejména z oblasti filmu, divadla a televize. Požadovaly by se zejména znalosti všech fyzických i právnických osob zapojených do televizního byznysu včetně rodiných a jiných propojení, klik a mafií.
- Kandidáti by byli prakticky zkoušeni ze svých schopností řídit poradu, schůzi zaměstnanců, jednání s odbory, vystoupení na demonstraci organizované proti generálnímu řediteli ČT, schopnost jak úspěšně čelit bandě reportérů.
- V jednom z mnoha hodnocených praktických cvičení by kandidáti natáčeli bez štábu na video reportáže na zadané téma a sami by si moderovali jejich odvysílání.
- Schopnost okamžité reakce by prokazovali v simulovaných tiskových konferencích a on-line diskuzích na internetu.
- Zkoumala by se jejich schopnost usmívat se při jakékoliv příležitosti do kamer reportérů po neomezenou dobu a zejména ochota odpovídat do kamer na jakékoliv i ty nejdebilnější otázky bez jakéhokoliv náznaku nenávisti či netolerance k těmto otrapům.
- Kandidát by musel ovládat základní sporty jako je tenis, golf a střelbu na asfaltové holuby. Dovednost v jízdě na koni je podmínkou. Měl by také umět hrát mariáš, házení šipkami na terč, vyznat se ve víně, pivu a v dobrých jídlech. Vaření jako koníček je vítáno, stejně tak i sklony k domácímu kutilství.
- Znalost lidových a trempských písní je nezbytná, hra na kytaru a libý zpěv získává kandidátovi četné body. Fyzická krása v obličeji není vysloveně podmínkou, nesmí se však jednat o odporně vyhlížející kreaturu.
- Znalost nejméně dvou cizích jazyků je samozřejmostí, jako třetí cizí jazyk se doporučuje ruština a také čínština, která má budoucnost. Pro oba poslední jazyky stačí znalost pouze slovem, písmem netřeba.
- Zkoumána by byla podrobně schopnost kandidáta hospodařit s vlastními penězi, jeho orientace v bezpečném investování a výběru správné banky.

Generálního ředitele ČT, jak jste jistě pochopili, by nevybírala žádná Rada či dokonce parlament, senát nebo prezident. Vítězem by se stal automaticky kandidát s nejvyšším počtem dosažených bodů. Celý výběrový systém by mohl být snadno a rychle pořízen na základě přijímacích testů pro takové organizace, jako je FBI, CIA, NASA, armáda US, nebo BIS. Testy scientologů nejsou také k zahození. Ještě jste si jejich vstupní test neudělali? Máte jej k vyplnění právě zde.

Zdá se vám to celé jako šílený nápad? Ale nejste si tak docela jistí, že by to nemuselo být až tak nemožné, takto vybírat nejen generálního ředitele ČT, ale i členy vlády, prezidenta, ministerské úředníky a poslance? Pro povzbuzení vaší fantazie jsem záměrně některá kriteria přehnal. Příště tedy žádné náhodné volby těch, kteří se předem sami vybrali, ale tvrdý objektivní výběr podle jasných pravidel. To by znamenalo, že se dostáváme v třetím tisíciletí konečně k vizi společnosti založené na racionalitě.
Zvláštní na našem dosavadním společenském systému je, že se snažíme vědeckými metodami vybírat kdejakou sekretářku či nedůležitého manažera, ale ty, kteří mají tu největší moc ve státě, volíme triviálním hlasováním na jejich vlastní žádost buď přímo, nebo na jejich výběr nemáme vůbec žádný vliv (členové vlády, premiér, prezident). My jsme si je přece jako konkrétní osoby nevybrali, jen jim dáváme hlas aniž je důkladně známe. Nemáme sebemenší tušení o tom, zda jsou duševně zdrávi a nepatří spíše někam do ústavu, zda jsou odborně kvalifikovaní a způsobilí.
Pak jim celou dobu až do příštích voleb spíláme do blbců, zlodějů a lhářů, což nás neodradí od toho, dát jim, nebo jim podobným příště opět hlas. Případně se zařekneme a nejdeme volit vůbec, což je v daném systému opět pěkná blbost. Tomuto zcela pomatenému způsobu výběru mocných tohoto světa se říká zastupitelská demokracie. Budiž nám Bůh milostiv...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Bílek | pondělí 11.6.2007 22:00 | karma článku: 8,44 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Jan Bílek

Je možné, že psi a kočky šíří koronavirus ?

Podle odhadu veterinářů v českých domácnostech žijí zhruba 2 miliony psů a další více než milion koček. Je to jen dosti pochybný odhad, žádné solidní úřední statistiky neexistují...

9.4.2021 v 9:00 | Karma: 11,63 | Přečteno: 472x | Diskuse| Společnost

Jan Bílek

Ekonomika s lidskou tváří.

Pamětníkům ale i mladým historikům nadpis "Ekonomika s lidskou tváří" asi něco připomíná. V letech šedesátých se jistí blouznivci pokusili reformovat komunistickou ideologii...

22.9.2020 v 8:00 | Karma: 11,13 | Přečteno: 374x | Diskuse| Společnost

Jan Bílek

Nejlepší vejce jsou z nových klecí.

Parlamentní bitva kolem případného zákazu chovu slepic v tzv.obohacených klecích mě přiměla k zveřejnění mého poněkud obstarožního článku z 10.4.2012, který jsem publikoval na mém soukromém webu. Uvádím jej v původním znění.

21.6.2020 v 11:35 | Karma: 19,13 | Přečteno: 646x | Diskuse| Ostatní

Jan Bílek

Má už O2 síť 5G nebo to jen předstírá?

O2 totiž už 5G nabízí pod heslem "Nová generace internetu na doma" Vypadá to, že O2 je asi jediná firma v Evropě a možná na světě, která má vybudovanou 5G síť a navíc z komponentů od firmy Huawei.

8.2.2019 v 9:31 | Karma: 10,66 | Přečteno: 813x | Diskuse| Společnost

Jan Bílek

Five Eyes a Elon Musk poráží Huawei.

V Kanadě se v červenci 2018 sešli šéfové špionáže z Austrálie, Kanady, Nového Zélandu, Spojeného království a USA s cílem zastavit expanzi čínské firmy Huawei.

31.1.2019 v 9:00 | Karma: 22,56 | Přečteno: 670x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2246x
Nezávislý, neziskový, nestátní a neveřejnoprávní postarší publicista, který se nehodlá vrátit do hrobu.