Merkelová prohlásila, že sází všechno na Turecko

Aby to nebylo jen plácnutí do Egejského moře, měla by za přítomnosti notáře podepsat, že když to s Tureckem nevyjde, prodá dům, auto, letovisko v Jižní Americe a všechny peníze i s těmi na kontech, poskytne na stipendia chudých.

Němci by měli pochopit i na základě jejího posledního laciného gesta se sázkou na Turecko, že Angela Merkelová není vůdce do nepohody. Kdyby Turecko opravdu chtělo zamezit plavbám běženců do Řecka, na pobřeží by už dávno zesílilo hlídky, pašerácké lodě by likvidovalo a převaděče pozavíralo.?

Před pětasedmdesáti lety Angličanům došlo, že nerozhodný N. Chamberlain s politikou appeasementu selhal a v roce 1940 ho nahradili drsnějším a rozhodnějším W. S. Churchilem, který jim pomohl vyhrát válku. Němci by je měli napodobit a A. Merkelovou co nejrychleji vystřídat ve funkci ráznějším a schopnějším lídrem. 

Který chápe, že migranty by ke svízelné cestě na sever nepřimělo pozvání A. Merkelové, nedostat s ním zdarma vstupenku k nekonečnému rautu u prostřených stolů plných štědrých sociálních pravidel. Dokud budou migranti dostávat sociální podpory, násobně převyšující mzdy v jejich rodných zemích, povalí se do těchto Eldorád, i kdyby všude panoval mír.

Evropané by měli přestat volit politické strany, jejichž program stojí na podpoře lenochů, pokládající periodicky se opakující procházky k přepážkám sociálních úřadů, za své vychozené právo a stěžejní celoživotní poslání.

Na kontinent, ve kterém půjdou peníze vydělat jen prací, se přestanou hrnout nekonečné zástupy. Přijdou sem jen ti, kteří něco umí a chtějí přiložit ruku ke společnému dílu.

Autor: Štěpán Bicera | čtvrtek 18.2.2016 12:59 | karma článku: 37,91 | přečteno: 1047x