Jak jim Evropu znechutit

Jak se píše v dnešní MF Dnes, země, které ještě nedávno kritizovaly Maďarsko za výstavbu hraničních plotu a zátarasů, teď přemýšlí, jak běžencům vyhnat z hlavy představu Evropy, coby ráje na zemi. Zpřísňují azylové podmínky,

přesouvají migranty do táborů mimo obydlené zóny, zabavují jim cennosti, aby se s nimi financovaly náklady na jejich pobyt. V dánských městech se zavedl zákaz vstupu lidí, kteří neumí dánsky, anglicky nebo německy. V městě Randers se rozhodlo, že ve veřejných stravovacích zařízeních musí být na jídelníčku vepřové maso. V německém Bornheimu zakázali migrantům vstup do plovárny, protože se v ní neuměli slušně chovat a to samé provedli i ve finském Haukipudas. Redaktor MF Dnes článek končí nepochopitelnou větou "Nová opatření většinou imigranty ze společnosti de facto ještě více vylučují".

Pan Tomáš Lébr se mýlí. Nevylučují je nová opatření, ale chování některých jejich druhů či souvěrců. Pokud by se většina přivandrovalců  chtěla v Evropě integrovat a stát se jejím užitečným občanem, udělala by si sama ve vlastních řadách pořádek.

Pokud by chtěli dokázat, že se chtějí integrovat, nevyšetřovala by německá policie ze silvestrovských zločinů pár desítek podezřelých, ale rovnou stovky. Bohužel k tomu nedošlo a proto se eventuální slušní migranti nemohou divit, když v očích Evropanů skončí s lumpy "v jednom pytli".

Pokud by mezi muslimy vládnul duch míru, s touhou mezi námi spořádaně a ukázněně žít, vydali by sami ze svých řad pachatele atentátů a v dalších případech by úřady včas varovali o náznacích, které takovým zločinům předchází.

Jejich duchovní by při kázáních atentátnické činy kategoricky odsuzovali a zároveň vyvraceli pověry o ráji, který na pachatele krvavých zločinů v nebi čeká. Myslet to s pobytem v Evropě mírumilovně, distancovali by se rovněž od vět Koránu, nabádajících k zabíjení jinověrců a nevěřících.

Podali by tím neislámskému světu přesvědčivý důkaz upřímné snahy po přátelském soužití. Bohužel tomu tak není a potom by se vlády evropských zemích neměly spokojit jen se zákazem vstupu cizinců do barů či koupališť, ale ve znechucení Evropy migrantům by měly o moc víc přitvrdit.

Proč by  lidé, kteří ničím do sociálního systému nepřispěli, měli mít nárok na měsíční "gáži" ve výši víc než čtyř set Eur? Na dobu, než najdou zaměstnání, by jim mělo stačit mít střechu nad hlavou a co do úst. Čím budou hladovější, tím usilovněji se budou snažit najít zdroj obživy. Aby nepáchali alotria, postačilo by uzákonit, že azylanti spolu s těmi, kteří o azyl žádají, budou po spáchání i pouhého přestupku, nekompromisně potrestáni vyhoštěním a doživotní nálepkou persona non grata.

Autor: Štěpán Bicera | sobota 23.1.2016 11:17 | karma článku: 39,16 | přečteno: 1329x