Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Směšný jste pouze vy, jak se tu snažíte "na koleně" vyvracet závěry vědců, kteří se tím opravdu zabývali. Ti, co trochu přemýšlí si všimnou naprosté absence nějakých čísel. Místo toho tu čteme "jednou tu bylo chladno, pak zas teplo" ;-D

Na tom, že za nynější nárůst teplot mohou lidé se shoduje přes 97% odborných článků k tomuto tématu ( https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/8/2/024024;jsessionid=FFF64E20D69690698C0B0DCB32723401.ip-10-40-2-108 ). Ale podle vás je za tím nejspíš globální spiknutí zlotřilých vědců a recenzentů. ;-D

Co bude příště? Zlotřilí evolucionisté se spikli proti odvážným zastáncům "inteligentního" designu? ;-D

1 4
možnosti

Realita bolí, co? Tak já ještě něco přihodím:

> člověk a opice mají společného předka

> 2 + 2 = 4

Honem minusujte!

0 3
možnosti

A to víte, že se shoduje až 98,8 % DNA šimpanze a člověka? A že nejen 2 + 2 = 4, ale taktéž 2 x 2 = 4?

A co to vypovídá o CO2 a oteplování planety?

1 1
možnosti

To, že tu většina lidí popírá fakta, tak jsem přidal další dvě, u kterých je jejich pravdivost očividnější, ale i tak se zejména u toho prvně zmiňovaného najde mnoho popíračů.

0 1
možnosti

Která fakta vetšina lidí popírá? Co jsou fakta, a co jsou hypotézy? Fakt je ten, že v posledním období se zvyšuje průměrná teplota na zemi. To je asi neoddiskutovatelné. Relativní však je, jaký časový úsek jsme sto pojmout. V rámci existence Země a života na ni, je to asi tak, jako bychom při jízdě vlakem z Ostravy do Prahy změřili zrychlení v jedné nanosekundě při rozjedu z Pardubic a na základě tohoto měření hypoteticky vypočítali kontinuální zrychlení na trati mezi Ostravou a Prahou. Vyšel by nám samozřejmě nesmysl.

Co už je 100% hypotéza, to je předpokládaný vliv člověka na toto krátkodobé oteplování. Ano dá se předpokládat, že člověk na tom nějaký vliv má. Už jako malé dítě, neznaje CO2, skleníkové plyny atd. jsem říkal, že přece to ta příroda musí poznat, když do ovzduší neustále uniká tolik odpadního tepla.

A to je právě o tom: jeden tábor tvrdí, že je to 100% dílo satana, pardon, člověka a je potřeba restrikce, restrikce a restrikce, druhý tábor do roztrhání těla tvrdí, že člověk v tom absolutně prsty nemá. Ani jeden o obou zarputilých táborů není ochoten slyšet argumenty toho druhého. Chce to opravdu prostě jen ten "selský rozum". Jenže v tom táboře, který Vy zastupujete je krom několika těch "zarputilých věřících" neskutečné množství těch, pro které to znamená jen velmi dobré bydlo, granty, odbyt...prostě je to jen a jen zase další způsob, jak se dostat k penězům.

2 0
možnosti

Byla to hypotéza, ale nyní už je snad dostatečně prokázaná (před několika lety byla jistota 95%, že aspoň polovina růstu teploty je zapřičiněna lidmi), tak ji nazývám faktem. Nikdy nebude jistota 100%, to není ani u gravitace.

A nevím, co to píšete o nějaké nanosekundě, nikdo nepředpovídá jaké bude klima za milion let, ale maximálně na příštích 100 let, což je naprosto porovnatelné s dobou, kdy se zkoumá. To je opravdu nesmysl za nesmyslem, co tu píšete.

1 3
možnosti

Když jeto nesmysl za nesmyslem a jedině to Vaše Vám dává smysl, pak to je pro mne opravdu jen ztráta času tady s vámi o čemkoliv dikutovat. Věřte si čemu chete a nazývejte si věci jak chcete. Kdyby nešlo i o mé peníze, tak řeknu i dělejte si co chcete.

P.S. By mne zajímalo, čímže jste si tak jistý, že ta hypotéza je dostatečně prokázaná? Prozatím stále nikdo relevantně nevyvrátil, že růst teploty je způsoben přírodními vlivy. A z logiky vědeckého poznání platí, že existuje hypotéza (obecná pravda) do toho okamžiku, kdy je tato hypotéza vyvrácena. Takže nesmysly plácáte Vy. Buď je to Vaše obživa, nebo...to už si doplňte sám.

3 0
možnosti

A21d12a85m 71K13a19r31a57b84a

20. 12. 2015 3:36

Není prokázána, lžete

1 1
možnosti

K62a32r63e40l 36F31a52j19t

17. 12. 2015 19:21

Když si o to minus říkáte ...

3 0
možnosti

A35d47a23m 66K86a50r69a40b76a

20. 12. 2015 3:35

Scientometrický údaj o počtu publikací je ten nejsměšjnější možný údaj ;-D, neboť hlavní motiv k publikování je dnes vykazování výstupů grantů a jelikož je zdaleka nejvíc grantů udělováno nesmyslným projektům, které mají v klíčových slovech global warming, nutně to implikuje, že počet publikací s tímto klíčovým slovem bude v poslední době zvýšený. Aneb tvořme výsledky takové, abysme příští rok dostali další peníze. Zvláštní je, že to nezkoumá soukromý sektor v rámci komerčního výzkumu a v podstatě toto téma vůbec neexistuje ani v aplikovaném výzkumu. Všechno jsou to jen úmyslně vymyšlené konstrukce vedoucí k "žádaným" závěrům.

1 1
možnosti
  • Počet článků 991
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsme jako hokejoví brankáři. Naučili jsme se bez masky do střetnutí nechodit a jací doopravdy jsme, je těžko zodpověditelná otázka i pro nás samotné.

Seznam rubrik