Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

President Zeman arogantně dehonestuje USA

   Některá západní media považují Miloše Zemana za mluvčího Moskvy. Žádosti a protestní demonstrace na jeho odstoupení, jdou v Česku do tisíců. Přitom se nejedná pouze o jeho proletářské hulvátské výroky, jde zde hlavně o jeho nápadnou příklonost k Moskvě a Pekingu. Vypadá to jakoby se snažil o izolaci České republiky vůči Evropské unii a USA.

   Nesmíme zapomínat na to, že Miloš Zeman je bývalým komunistou a svým chováním, jak v zahraničí, tak na domácí půdě to neustále připomíná: Opilství, řetězový kuřák, nevěřící ateista, pouliční retorik s neskrývanou nedůvěrou vůči USA... Je typickým člověkem, který svými  činy dokazuje, že naděje, jenž po nástupu do úřadu presidenta slíbil, jsou bezcenná. Sliboval sjednotit národ, ale ve skutečnosti propast jenom prohloubil. V tomto směru pracuje de futura i nadále.
   Je třeba si uvědomit, že jeho dehonestace Spojených států by nás mohla vehnat do mezinárodní izolace. Zemanova nynější politika vůči Kremlu a Pekingu silně připomíná nápadné patolízalství presidenta Edvarda Beneše vůči SSSR v letech 1935 a za druhé světové války v roce 1943. To po válce znamenalo bolševizaci naší země. Chce snad Zeman Českou republiku rusifikovat? Ledascos tomu nasvědčuje. Svými chatrnými znalostmi ruštiny se zviditelňoval před Putinem a opět svými chatrnými znalostmi angličtiny nezapoměl pomlouvat USA.
   Objektem jeho notorické podezřívavosti nebyli tentokrát novináři, nýbrž americké velvyslanectví v Praze. Postupoval jako kdysi „správný“ komunisté: Za nezdary v hospodářství a klesající popularitu socialismu není vinna komunistická ideologie, nýbrž „západní imperialisté a reakcionáři v čele s USA“.
   Nyní si Zeman a jeho poradci totiž namluvili, že za stoupající nepopularitou “prezidenta proletáře“ nestojí čeští občané, nýbrž prostě a jednoduše americké velvyslanectví v Praze. Nikoli on je “vůl“ - za všechno může americká diplomacie, která prý protestní hnutí financuje. A je to!
   Silně to vše připomíná politiku presidenta Beneše v letech 1945 - 1948. V existenci Americké vojenské mise v Praze viděl neustále nějaké záhadné diversanty, rozvraceče “lidové demokracie“ a všude přítomné špiony CIC. Prostě tam podezříval každého Američana, včetně mého otce, který byl Čech a  a sloužil plukovníkovi Charlesu Katkovi coby kurýr.
   Protože dnes už žádnou vojenskou misi USA v Praze nemáme, vybral si Zeman za objekt svého podezírání alespoň americké velvyslanectví.  Šel na věc, jak se říká „od lesa“. Jeho poradcům se dostala do ruky rozpočtová listina amerického velvyslanectví, kde jsou uváděny jednotlivé finanční položky. Není zcela jasné jak se dokument tohoto druhu dostal do rukou Zemanových poradců. Že by krádež? Když mohl Václav Klaus krást po světě propisovací tužky, proč by zemanovci nemohli ukrást na US Embassy roční rozpočet? Já bych to osobně nevylučoval.
   Jako bývalý britský zpravodajský důstojník, bych si dovolil své americké kolegy poučit o tom, že dokumentace tohoto druhu jsou neveřejné a měly by být vedeny minimálně pod šifrou „confidential“, aby se na ně nemohla dostat žádná pouliční chátra. Jinak následné zneužití proniklých informací navenek potom již nelze dostat pod vlastní kontrolu. Tedy, za předpokladu, že úmyslem není uvést do oběhu dezinformaci. Což v uvedeném dokumentu zcela určitě úmysl nebyl!
   Podívejme se nyní oč tam běží.
 Výroční zpráva uvádí celkem 9 položek od čísla 602 001 až do 691 014. Zemanovci se soustředili na položku čís. 691 007, která uvádí “Provozní dotace - American Embassy, 127.000 Kč.“ Pakliže dotyční lidé jsou zpravodajsko službou presidenta Zemana, musím podotknout, že tak nemožný diletantismus a amaterismus jsem doposud v této branži nezažil. Proč zrovna tato nic neříkající a relativně nízká položka?
   Diletanti měli přece daleko snažší výběr: Doslova se nabízí položka čís. 602 504 “Ostatní plnění dle smluv“ ve výši 200.000 Kč. A nebo dokonce  položka čís. 682 001 “DARY“, ve výši 290.000 Kč. Proč neschopní diletanti nezneužili tyto výpočty?
   Amaterské břídili patrně zaujalo číslo 691 007. Na konci se ad hoc objevuje trojčíslí “007“, což v nich asi vyvolalo pocit, že jsou na stopě agenta “007“. Ve své notorické neinformovanosti si de facto neuvědomili, že smyšlený agent „007“ - James Bond, byl vyzvědačem britským a nikoli americkým.
   Další neslýchaný diletantismus se projevuje v datovém určení listiny. Pachatelé odcizili výroční zprávu nikoli z doby masových protestů za odstoupení presidenta Zemana z roku 2014, nýbrž výroční zprávu z roku 2012.
   Tedy, zde se jedná o dokument z období, kdy Miloš Zeman ještě vůbec nebyl ani presidentem republiky. Nevím, co si poradci presidenta Zemana u toho myslili, když vypouštěli do éteru takovouto nehoráznou novinářskou kachnu. V každém případě je nutné zdůraznit, že nespokojenost s chováním Miloše Zemana vychází z podnětu českých občanů a nikoli americké diplomacie.
   Příčinou nespokojenosti občanů je skutečnost, že president Zeman je vůl...vůl... vůlí lidu zvolen do čela naší republiky jaksi omylem. Ano, ale přesto je to původně vůl...vůl...vůle národa. Oni voli...voli...voliči ho prokazatelně většinou hlasů zvolili. Takže teď nemohou na toho zvoleného vola...vola...volat, aby odstoupil, neboť to s největší pravděpodobností nepovede asi k ničemu. Promiňte mi, že jsem z toho začal ko..ko...koktat!

Autor: Jan Berwid-Buquoy | čtvrtek 11.12.2014 18:18 | karma článku: 27,87 | přečteno: 2705x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Fenomén zvaný Danuše Nerudová

V naší zemi dochází k viditelným pokrokům, i když mnoho občanů zůstává i nadále „slepými“. Tak jako Francouzi, máme od roku 2012 možnost volit prezidenta přímou volbou. Ve většině zemí této planety je to nemyslitelné...

3.1.2023 v 19:55 | Karma: 14,42 | Přečteno: 1074x | Diskuse| Politika

Jan Berwid-Buquoy

Hluboké omyly marxismu...

Karel Marx (1818 – 1883) napsal čtyřsvazkové dílo „Kapitál“, ale žádný neměl. Celý život žil v bídě a aby nemusel být s rodinou vystěhován na ulici, platil za něho nájemné jeho přítel, fabrikant, Bedřich Engels...

26.12.2022 v 21:13 | Karma: 13,85 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Německý císař coby nejoblíbenější „Čech“

V dějinách lidstva dochází někdy k roztomilým omylům. Ale proč ne, když to slouží míru a konstruktivní spolupráci? Češi a Němci, společným úsilím v míru, dokázali velkolepá díla. Proč ne i v budoucnu?

4.12.2022 v 23:05 | Karma: 20,04 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Andrej Babiš alias „Bureš“

Lidská důstojnost a soukromý majetek jsou nedotknutelné! To je moje celoživotní moto. Za komunistické totality se s tím kariéra dělat nedala a na vsazení do krimnálu to zas bylo příliš málo...

24.11.2022 v 23:23 | Karma: 29,16 | Přečteno: 939x | Diskuse| Společnost

Jan Berwid-Buquoy

Vládní protesty aneb Špinavá politika ruské FSB

Předseda vlády České republiky, Petr Fiala, prohlásil, že protesty proti vládě je nutné brát vážně a rovněž je nutné zabývat se tím, kdo je organizuje. To je aktuální problematika politického dění u nás

29.10.2022 v 14:07 | Karma: 21,04 | Přečteno: 507x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Poslanci zvýšili ochranu zemědělské půdy i omezení jejího prodeje cizincům

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  11:55

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Požár pralesa Mionší musel založit člověk, zjistili odborníci. Sčítají škody

3. května 2024  11:46

Hasičští experti se vrátili do terénu, aby vyšetřovali příčinu požáru v pralese Mionší v Dolní...

Zdravotnictví čeká kolaps, věští analýza. Chybí 3000 lůžek, péče se nadužívá

3. května 2024  11:36

V českém zdravotnictví hrozí bez přijetí potřebných opatření vyčerpání zdrojů. Systém není podle...

Evropa otevřela dveře džihádistům, Londýn a Paříž nepoznáte, hlásá Trump

3. května 2024  11:34

Donald Trump krátce po potlačení propalestinských protestů na několika amerických univerzitách...

  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.