Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J18i90r67i 90C53i51z

16. 6. 2019 12:21

Autor blogu ma naprosto logicke pripominky k cele akci a velmi si ho vazim pro informovani o nekterych tabu v jinych mediich (napr. presne popsal etnicky puvod zakladatele ODS). Pro me je vyrazne nebezpecne z hlediska demokratickych principu to, ze prazskych 70-100tis lidi na mitinku chce obratit vysledek radnych voleb, i kdyz ma CR kolem 10,6mil obyvatel. Nepreji si, aby rozhodovali za me a nepreje si to drtiva vetsina obcanu tohoto statu. Staci se podivat na pocty protestujicich jinde, kdy bud neprijde nikdo nebo jen zanedbatelny pocet (v 70tis meste 400, jinde 50 z 20ti tis atd). Jeste kratce k tem partajim (demoblok) podilejicich se na organizaci techto mitinku. Delsi dobu jsem pusobil ve vyspele zapadni civilizaci a byl tichym pozorovatelem u ruznych voleb. A je velky rozdil, cim se prezentuji partaje tam a zde. Malokdy totiz tam partaj utocila na jinou s tim, ze ta dela vse spatne a kdo ji voli, je idiot. Soutezily svymi programy pro obcany a snazily se je presvedcit, ze jejich program na dalsi volebni obdobi je ten nejlepsi a pokud uspely, velice si hlidaly jeho dodrzeni. Tady je to presne obracene, misto programu se predevsim "demoblok" snazi zaujmout jednoduchym programem "antibabis" a to je vse co umi. Navic zde "vladli" skoro 30let a to predpokladam vetsine volicu stacilo. Obzvlast videt na celnich pozicich techto partaji nomenklaturni kadry pred r.89 a nyni kovane "demokraty", tak se nikdo nemuze divit vsem jejich aferam. Kde se te demokracii pred r.89 naucili? Studiem VUMLu?

3 3
možnosti
Foto

J50a32n 78H24o38r70n47í16k

16. 6. 2019 12:33

Nikdo nechce obracet výsledky voleb. Jak jste na to přišel? Vite, proč se demonstruje?

4 0
možnosti
Foto

J71a62n 42H86o87r95n11í28k

16. 6. 2019 10:11

Dobrá filipika za Babiše.

Babišův ekonomický zázrak. Předpokládám, že to myslíte v nadsázce, ale růst životní úrovně v době konjunktury (a za tu Babiš primárně nemůže) není žádný zázrak. Jestli ovšem nevidíte, jak Babišova vláda v době konjunktury rozpouští rezervy, ruší dlouhodobé programy neinvestičního charakteru, neinvestuje, netvoří rezervy atd., tak jste prostě slepý. Až přijde krize, tak nás čeká tvrdý dopad.

To mi povězte, co se stane, když nějaký premiér podá demisi, že to fakt dělat nechce, nemůže apod. a prezident ji nepřijme. To se jako pojede dál, ten premiér to musí holt nějak doklepat? Nebo tam do strakovky přestane chodit a budeme se tvářit, že je vše v pořárdku.

Za předpokladu, že by prezident demisi přijal, tak by musel opět pověřit Babiše sestavením nové vlády již v osvědčené koalici

Zdroj: https://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=717533

Tak to nemůžete myslet vážně. Ano, i tak se dá Ústava vyložit a v současnosti se vykladačů toho, jak se to v té Ústavě vlastně myslí (ač je to jasně napsaný dokument), pár našlo. Viz přijímání a nepřijímání demisí, z toho si Zeman udělal skvělou berličku.

Proti Klausovi se neprotestovalo v ulicích, všichni se mu za banální epizodu zasmáli, co taky jiného. Těch, co ho obhajovali, bylo minimum. Současné protesty jsou poklidné, pokud vím, nic se nerozbíjí atd. Takže je vše v naprostém pořádku, blog jako je ten váš spíše ukazuje, že je těch protestů potřeba.

4 3
možnosti
ZD

Stačila první věta.

1 0
možnosti
JS

"Až do omrzení se omýlá........"

Není tam tak trochu hrubka?

S ostatním textem souhlasím, karma.

2 0
možnosti
IV

A Vy jste právě spadl z Marsu, že netušíte, co ten "zmanipulovaný a poblouzněný" dav žádá? Vážený pane, ANO sice vyhrálo volby ( a to mu nikdo nebere, i když nemá 51%, ale jen 28%), ale demokracie opravdu není o tom, že ukořistím zemi a dělám si s ní 4 roky, co chci. Kdyby ANO byla normální strana nebo hnutí a ne v podstatě politická sekta, A.Babiše se všemi jeho konflikty zájmů a dalšími osobními problémy by nikdy na post premiéra nenavrhovalo a patrně by se ho rychle zbavilo i jako šéfa strany. Kdybychom měli normálního prezidenta a ne už trochu pomateného pomstichtivého starce, A. Babiš by se nikdy premiérem nestal. Lidé v ulicích nežádají nové volby. Požadují pouze, aby našim premiérem nebyla osoba trestně stíhaná a v brzké době patrně i obviněná, která je současně potvrzeným agentem STB, a jeví se i jako lhář a podvodník.

14 9
možnosti
ČP

Patrně, asi, možná...víc nemáte? Nespadla jste z Marsu? Babiš problém nemá, a Zemanovi to pálí.

8 4
možnosti
Foto

Mrzí mne, že Vám nemohu věřit. To, co je podle Vás hlavní záhadou, bylo tolikrát vysvětleno, že se mi jevíte, jako byste záhadu předstíral. Pomáháte si psychologií způsobem, který považuji za zneužití tohoto oboru. Rozvášněný dav, u něhož může dojít ke stavu podobnému davové psychóze, je opravdu to, co vidíte u předmětných protestujících? Opravdu? Když davy žádaly, aby bylo navráceno, co bylo ukradeno, neposmival jste na občanům této země jako na nepříčetným. Asi jste měl dobrý důvod. Je pro mne odpudivé, jak tolik lidí včetně Vás odmítají vidět v demonstrujících jednotlivé myslící lidské bytosti. Plive se lépe na bezejmenný , nemyslící a zmanipulovaný dav. Ta degradace občanů na ULICI je odporná a podle mne průhledně účelová sprostota.

15 1
možnosti
ČP

Ne pane, demonstruje opravdu zmanipulovaný dav. A jistě víte, kým byl zmanipulován a proč.

5 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 8
možnosti
Foto

I54v76a10n 51M61a77r19e95k

15. 6. 2019 21:40

Tak znovu p.Poborský, chcete vy "demokraté" předčasné volby?

6 0
možnosti
Foto

Mne by zajímalo, zda jsou tací lidé, kteří by Vám byli schopni či ochotni podlehnout natolik, že by uvěřili, že "jsou i tací lidé, které samotná existence. .........." Samotná existence! To u asi nemůžete věřit ani Vy.

4 2
možnosti
ZD

I tady se podle mne ocitáte daleko od reality. Ve společnosti je velká skupina lidí, kteří nevyužijí nabízených možností a své životní neúspěchy, lenost, omyly potřebují promítnout do osoby, která za to vše může. A to je cílová skupina manipulace, kde stačí opakovaně skandovat jednoduchá hesla, aby se středem nenávisti stala určitá osoba. Bohužel na tyto primitivní struny lidských vášní dnes někdo silně brnká.

3 0
možnosti

Porovnávat krádež propisky s trestným činem dotačního podvodu za 54 milionů (Čapí h.), z něhož je Babiš obviněn, vyžaduje mimořádnou míru zkoblihovatění mozku. A to nemluvě o všech dalších špinavostech za stovky milionů a miliardy.

9 7
možnosti
Foto

Jako je třeba fígl s FVE za bilion a pár set miliard. Hanba Babišovi, Určitě v tom má také prsty a když ne, tak je to jedno. Hlavně, že se pošpiní.

9 3
možnosti
Foto

I28v47a30n 50M27a28r96e11k

15. 6. 2019 19:52

Předčasné volby? Těch se bojí "jako čert kříže" . Raději budou vytrubovat po náměstích. . . . . . Vám karma. R^ [>-]

6 4
možnosti
JB

Nezklamal jste. Váš pohled je většinou prost pochlebování tomu či onomu. Ale bohužel máte i nemáte pravdu. Jde o osobu, nikoli o politiku. Ovšem ne všem, někteří doufají, že bez Babiše budou moci snáz obsadit pozice ANO. Jiní chtějí pouze ten proces a následně doufají v příchod mesiáše. Někdo chce zrušit EET a ostatní jen doufají, že bude líp. Já jen doufám, že ten ďábel není někde za rohem a nesměje se všem těm přesvědčeným v ulicích.

8 1
možnosti