Nešťastná země zvaná Rusko

Rusko je, bylo a patrně zůstane chudobincem Evropy. S obrovským úspěchem se vyhýbá evropské civilizaci a ve své vnitřní perverzitě to povařuje za vítězství. Vzdálíte-li se od ruských metropolí a zabloudíte na venkov

 nebo dokonce za Ural, máte ten dojem, že tudy, před několika dny, táhl Jan Žižka z Trocnova. Ony části Ruska připomínají jakýsi nepodařený středověk...

   Na podzim roku 1810 se Napoleon Bonaparte pohádal s ruským carem Alexandrem I.  Zjistil totiž, že vůdce ruského národa lže jako když tiskne a vůbec nemá v úmyslu plnit sliby, které Francii předložil.

   Napoleon byl o Rusku velice dobře informován a věděl o zbídačilosti této části světa. Protože vysoká šlechta v Rusku mluvila francouzsky a většina se stavěla proti neschopnosti panovníka, rozhodl se řešit spor vojensky. Omylem se domníval: Zavedu v zemi francouzskou kulturu, blahobyt a civilizaci s pomocí francouzsky mluvící šlechty.

Došlo ke katastrofě!

 Rusové považovali Napoleona za agresora a semkli se všichni proti němu. Co to je kultura, blahobyt a civilizace nevěděli, takže vznikla jakási „velká vlastenecká válka“ a všichni se postavili za cara, pod vedením generála Kutuzova. Tím se Rusům podařilo systém, který bych nazval „sto let za opicema“, s obrovským úspěchem udržet. Napoleon odtáhl naprosto poražen!

   Jinak válečné úspěchy tohoto národa jsou spíš smyšlenou legendou než transparentní skutečností!

   V roce 1904 – 1905 došlo k rusko-japonské válce. Jednalo o válečný konflikt na Dálném východě a bojovalo se o nadvládu nad Madžuskem a Korejským poloosrovem. Rusové utrpěli zdrcující porážku!

   Poté, co se císařská rodina Habsburků stala cílem atentátu v srbském Sarajevu, vyhlásilo Rakousko-Uhersko v roce 1914 Srbsku válku, do které takřka okamžitě vstoupili srbští spojenci – Rusové. Výsledkem válečného konfliktu byl absolutní zánik Rakouské a Ruské říše!     

V Rusku se 1917 dostali k moci bolševici pod vedením V.I. Lenina.

Ten převzal 70% negramotných Rusů, zkorumpovanou a neschopnou šlechtu, tak jako pravoslavnou církev a stát, který neměl ponětí o tom, co je to elektrický proud.... Lenin chtěl řešit bezvýchodnou situaci vládou tzv. Svazem odborů.(rusky: Sovetskij sojuz).  K tomu však nikdy nedošlo i když se nové Rusko nazývalo „Sovětský svaz“.

    Místo „vlády odborů“ nastala vražedná totalitní diktatura jedné politické strany bolševíků a hned na to vypukla zuřivá občanská válka!

   Leninův následovník J.V. Stalin sice občanskou válku v Rusku zastavil (přibližný počet obětí: 7 – 12 milionů lidí. K tomu cca. 10.000 vypálených měst a vesnic. Začátek hladomoru!), ale vymyslel si něco, co tady ještě nikdy nebylo, tzv. „Politické procesy“. Podle zprávy Stalinova následovníka, N.S. Chruščova, na „20. sjezdu KSSS“ v roce 1956, padlo za oběť tzv. „stalinismu“ v letech 1928 – 1953,  cca. 20 milionů popravených a umučených lidí...

   Winston Churchill, ve svých pamětech (Memories of the Second World War) zveřejňuje odtajněnou korespondenci mezi ním a Stalinem, kde kremelský diktátor přiznává, SSSR by bez americké a britské pomoci 2. světovou válku nejen nevyhrál, ale i Sovětský svaz by přestal existovat.

   Po 2. světové válce zavedla Moskva ve svých obsazených územích bolševické totalitní diktatury, spustila „Železnou oponu“ a již v roce 1945 zahájila tzv, „Studenou válku“.

    Onu „studenou válku“ komunistické Rusko v letech 1989 – 1990 s konečnou platností prohrálo.

   Co chce dneska Putin světu svojí nesmyslnou válkou proti Ukrajině nabídnout? Podle britské výzvědné služby MI-6, má agresor ztráty ve výši cca. 400,000 padlých, raněných nebo pohřešovaných. Tyto pracovní síly přece musí někde chybět?!

   Ruská Duma (parlament) tvrdí. že Putin má podporu 80% ruského obyvatelstva. Připadá mi to jako volby v totalitním Československu. Tedy již tradiční ruská lež. (Kdo nelže, není Rus!). Kdyby však přesto Duma pravdu měla, definoval bych podporu Putina slovy Winstona Churchilla: „Jediné, co vám mohu nabídnout je krev, slzy a pot!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Berwid-Buquoy | pondělí 27.11.2023 18:47 | karma článku: 28,28 | přečteno: 756x
  • Další články autora

Jan Berwid-Buquoy

Kriminální iluze socialismu

29.2.2024 v 23:56 | Karma: 18,66

Jan Berwid-Buquoy

Anatomie atentátníka

25.1.2024 v 17:47 | Karma: 11,12

Jan Berwid-Buquoy

Kdo vraždí ženy?

12.12.2023 v 0:14 | Karma: 17,28

Jan Berwid-Buquoy

I lhát se musí umět...

7.11.2023 v 23:40 | Karma: 21,80