Muslimka v pytli aneb muslimský dress code "trochu" jinak

Vlasy schovat, prsa (pokud jsou) nechat doma a řádně zakrýt svůdné kotníčky

Muslimské ženské oblečení má být volné - dlouhé - vše zakrývající - nic nezvýrazňující - muže nepřipomínající. Takže, vlasy zakrýt, prsa schovat, nožky nevystrkovat...

Ale jak a čím? Je to jasné. Volba padla na pytel. Ale nesmí to být jen tak ledajaký pytel. Musí být správný - MUSLIMSKÝ.

Neměl by být v žádném případě průhledný (nebo pod něj umístit další podpytlík).

Neměl by mít příliš křiklavou barvu (to aby na nás nespočinula očka kolemjdoucích více, než je zdrávo). Na noc doporučuji černou barvu, přes den je vhodný chameleonský ohoz měnící se v závislosti na prostředí. Malá chybička: asi se nedá sehnat.

Ani vzory na takovém pytli by neměly být příliš výrazné. V žádném případě nedoporučuji používat motivy zvířátek (prasátka nejsou vhodná vůbec - nechceme přece vypadat jako vrata od mešity po zásahu islamofoba).

Pytel není vhodný ani příliš "tlustý" a neprodyšný (i lidé kolem potřebují dýchat).

Na tvaru pytle též závisí:

Úzké a krátké rukávy a nohavice nebrat( ty nohavice platí pro "zcela nezodpovědné" muslimky, které by si čirou náhodou dovolily vzít kalhoty, a mohly tak vypadat jako chlap - možná by to zachránila ta prsa). Výstřih zakrýt, dlouhé ponožky, neklapací botky, šátek řádně připevnit. Poručit větru, ať moc nefouká  a vyrazit.

I když počkat. Nikam ještě nechodit. On hidžáb neznamená jen vnější zakrytí. Neméně důležitý je hidžáb vnitřní. Takže ještě přidat něco slušného chování, slušnosti, pokory ... hotovo!

 

 

 

 

 

No, a proč to vlastně všechno píšu, když žena musí stále sedět (tedy otročit) doma, a tam si může nosit, co chce? Proč tedy islám řeší nějaké oblékání? Proč se islámští učenci zabývají oblečením muslimek v práci? ... Že by se tito učenci spletli? Nebo jen chtějí vykazovat nějakou činnost? Nebo bude chyba jinde?

Poznámka pro šátky nenosící muslimky (o těch kalhotových jsem již psala): Tento článek nevyjadřuje názor celé muslimské obce, ba ani většiny. Nebyl nikým kontrolován ani schválen. Není to fatwa, není to zákon. Takže si noste (tedy nenoste), co chcete. :-)

 

Autor: Lenka Najmanová | čtvrtek 30.4.2009 7:00 | karma článku: 19,28 | přečteno: 4513x