13.letá dívka ukamenována za cizoložství.

aneb, na tomto případu je něco prohnilého.

"Nezabíjejte mě, nezabíjejte mě..." O pár minut později byla dívka zahrabána po krk do země a ukamenována více než padesátkou mužů.

Vím, že žádný článek život této dívce nezachrání. Přesto bych něco k tomuto případu napsala z pohledu mého a z pohledu islámu.

Zcela evidentně byl potrestám špatný viník. Je to zrůdný případ toho, kdy pod rouškou islámu se obhajuje něco tak zvráceného. Dívka byla obviněna z cizoložství poté, co byla znásilněna třemi muži...

Co na to islám? Islám rozhodně NIKDE neříká, že znásilněná žena je cizoložnice. V Koránu o tom nenajdete ani písmenko.

Jak se Korán staví k cizoložství najdete zde.

Stručně řečeno- kamenování je trest za cizoložství vdaných žen či mužů, kteří byli přímo přistiženi čtyřmi věrohodnými svědky při samotném aktu, případně se sami dobrovolně přiznali a to třikrát před soudem, přičemž mají kdykoli možnost stáhnout přiznání (včetně při provádění trestu a kamenování musí být zastaveno).

Dále Korán varuje před křivým obviněním, lhaním, ....

Tak se ptám... Jak mohla být ukamenována 13.letá dívka? Prý se sama k cizoložství doznala. Prý jí bylo 23 let. Prý byla několikrát nabádána ke stažení přiznání a neudělala to. Prý vyžadovala islámské právo (a proč by ne, když podle islámského práva NIC neudělala a odsouzena být neměla!!!). Prý s trestem souhlasila. Prý, prý... tak praví soudci.

Otec ale tvrdí něco jiného.Bylo jí 13 a byla znásilněna, a její slova:"Nezabíjejte mě" nesvědčí pro její souhlas...

Přesto odsouzena byla, a to k trestu nejvyššímu. Podle jakého zákona? Šari'a to nebyla! Naopak právě islámský zákon byl v tomto případě několikrát porušen.

Bude za tuto vraždu někdo potrestán?

Zpráva píše, že dívka byla ukamenována islámskými extremisty. Muslimové si zřejmě říkají, ale nejednají tak. Jdou proti Koránu a proti tomu, co hlásal Prorok. Dále zpráva uvádí, že další se proti trestu bouřili. Oni byli také muslimové. Ale zapoměňme na ně, islám se musí hodnotit jen podle těch zlých, že...? :(.

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lenka Najmanová | čtvrtek 6.11.2008 18:50 | karma článku: 19,22 | přečteno: 2834x