Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě by zajímalo, kde se vůbec v lidech bere jakékoliv šílenství...;-)

0 0
možnosti

Byl jsem účastníkem toho nákupního šílenství. V pátek večer jsem se po týdnu vrátil domů a v sobotu jsem si šel drze koupit nezbytné lahůdky jako je chleba, brambory a nějakou zeleninu. Jediný obchod cca 2 km chůze (MHD tam přímo nevede) je Lídl. 7 pokladen jelo naplno. To jsem skutečně nezažil. Omlouvám se, že jsem podpořil to nákupní šílenství a nespokojil se s okusováním listí a trávy.

1 0
možnosti

I34v28a72n 92O95b44o18r82n77y

3. 11. 2020 21:34

Je blbé, když k napsání blogu někoho inspirují cizí články, ale nejspíš vůbec ne vlastní zkušenost s nakupováním.

2 0
možnosti

Tak za prvé si vůbec nejsem jist co to opravdu přinese. Protože ti lidé tam půjdou tak či tak. Za druhé si pamatuji jako dítě jeden opravdu jeden program v televizi a obchod otevřený v jen v sobotu a to tuším jen do 11ti. V neděli s šlo koupit ledňáčka tak maximálně v hospodě. A jsem tady od roku 65 dodnes. A nevezme-li si mě covid budu dál ;-)

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

To je dobře, naštěstí nebylo všude :-) a to je fajn.

0 0
možnosti
Foto

Otázka stojí obráceně, čemu přesně prospěje zákaz nedělního prodeje? Opravdu to bude mít nějaký výrazný vliv na omezení šíření viru nebo vláda jen tak z plezíru zkouší, co ji zrovna napadne? Nedej hrůzo, že se vláda pokouší vzbudit dojem, že lidé jsou neposlušní. Že když jim zakáže nákup v neděli, tak nepůjdou ani v sobotu a ani v pátek? Opatření vzbuzují více otázek, odpovědi nepřicházejí a výsledky se také nedostavovaly.

9 0
možnosti
Foto

Žádná úprava se nezavděčí nikdy všem. Je to jako s letním a astronomickým časem, také jsou o něm v diskuzích boje dvou nesmiřitelných táborů.

Tipla bych si, že k zákazu vedla domněnka, že lidé promyslí, kdy je v obchodech méně lidí, domluví se v rodině a preferují tyto časy a v neděli se budou věnovat přírodě, vylepšování příbytků a tak. Také je nedostatek zaměstnanců, část v karanténě a tak. Ale jak psal někdo níže, současná společnost na takové věci není zvyklá. A navíc vláda dostatečně nevysvětluje. Ovšem viru je jedno, kdo je právě u vesla a můžeme jen fantazírovat, jak by se chovala jiná reprezentace.

1 0
možnosti

Asi jste chyběla v matematice, když se probírala nepřímá úměra. Nebo možná nechyběla, ale bylo to nad vaše chápání...

0 0
možnosti
Foto

Pokud vybíráte ze složité rovnice s mnoha neznámými a proměnnými pouze jednu závislost veličin, pak jste asi chyběla nejen v matematice, ale i jiných předmětech.

2 0
možnosti

P55e93t37r 80B96u10r58i50a53n

2. 11. 2020 16:06

Nesmyslnými zákazy se ohánějí jen závistivci a totalitáři. Pravidlo má smysl jen tehdy, pokud jeho přínos pro společnost jasně převažuje nad pohodlím jedince. Například silniční pravidla, zákaz rušení nočního klidu, anebo zákaz rozdělávání ohňů tam a tam.

Zákaz prodeje v neděli (mimo stav nouze) je výmysl skupiny nenávistných lůzrů užírajících se vlastní frustrací z toho, že v neděli někde kilometr od nich je skupina cizích lidí naprosto spokojená a svobodná.

Svoboda je to nejcennější na demokracii. A není jediný smysluplný argument, proč by v neděli a ve svátek nemohl někdo, kdo sám chce, jít nakupovat, jiný mu to z vlastní vůle prodat a prodavačka ho obsloužit.

Nabádat velkopansky ostatní aby se šli raději místo nákupu projít do lesa, že je to pro ně lepší, je už spíše ze škatulky psychických diagnóz.

13 2
možnosti
Foto

Absolutní svoboda neexistuje.

Jinak mi zákazy a regulace vadí též, ale s ohledem na situaci je chápu.

1 2
možnosti

A můžete klidně mínusovat! Nedělní klid v zavřených obchodech by měl normálně zůstat. Je neoddůvodnitelná potřeba otevřených obchodů v neděli. Místo trávení celých rodin v nákupních centrech, by se možná mohli užitečněji věnovat rodině nejen doma, ale hlavně v přírodě ap. Hlavně by této příležitosti mohli využít i ty tisíce prodavaček a personálu v obchodech a více času být s rodinou. Nevěřím, že by někdo nepřežil bez nedělního nákupu.

7 8
možnosti

I33v15o 21Ž69á50č19e32k

2. 11. 2020 15:53

A co když někdo chce jít do té přírody raději v sobotu? Třeba proto, že má být lepší počasí.

Prodavačky (mimochodem existují i prodavači, nebuďte sexista) do toho obchodu v zavírací dny často jdou a dělají úklid, inventuru apod.

4 1
možnosti

Na zdejší diskusi je nádherně vidět jak lidé v poslední době zaměňují omezení svobody s omezením pohodlí a lenosti. A pak vytáhnou ve jménu toho prvého (samozřejmě že) ke svatému boji. Přece kdo by chtěl omezovat Svobodu nakupovat kdykoli (nenosit roušku, kdykoli a kdekoli se shlukovat, kamkoli a kdykoli někam jezdit, kdekoli kouřit, kdekoli hlasitě pouštět hudbu, chovat obtěžující zvířata atdatd.) je zločinec a je třeba se proti němu vymezit.

A přitom se o omezení svobody vůbec nejedná. ;-)

1 7
možnosti

I79v42o 40Ž12á11č91e97k

2. 11. 2020 15:20

Pane, melete páté přes deváté. Třeba já s většinou těch opatření souhlasím a dodržuji je. Toto je jedno z několika, která považuji za zcestná.

3 0
možnosti
  • Počet článků 525
  • Celková karma 19,50
  • Průměrná čtenost 2370x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih