… frajer nechce peníze?

Napsal tak dojemnou zprávu, že by se leckterá láskychtivá citlivá ženská duše zatetelila blahem a s radostí odpověděla, bez ohledu na krkolomnost sdělení  z překladače.

Určitě ta, o které byla nedávno reportáž v televizi, jako varování pro podobné nátury. Dotyčná důvěřivá zaláskovaná účetní poslala z účtu školy přes čtrnáct milionů neznámému virtuálnímu ctiteli.
Podobné zprávy se opakují stále dokola z čehož se dá usuzovat, že staré řemeslo sňatkových podvodníků je nezničitelné zrovna tak jako pokusy vymýtit řemeslo nejstarší.
Když mi před pár dny přistálo pod příspěvkem na FB toto vyznání, nelenila jsem a ve snaze zkrátit celý proces pábení, nabídla jsem dotyčnému peníze hned. Ale ouha, po pár dnech celé vlákno smazal, jako se to stalo už párkrát před tím, když se pod příspěvkem podobného ražení rozjela půvabná diskuze.
Na svém falešném profilu střídal fotografie fešáka v obleku, kytiček, mužnou hruď na pláži, při cvičení, foto chlapečka z dětství, foto s maminkou, chybělo už jen foto s nějakým zvířátkem …
Vyhledala jsem podle fotografií na jeho profilu skutečnou postavu na sítích a objevila, že se jedná o známého amerického televizního meteorologa úplně jiného jména.

Tak žádná charita nebude. Bude muset zacílit na jinou kavku. Říkám si, při čtení těch neuvěřitelných příběhů, že si ti podvodníci snad ten výdělek i zaslouží, protože hloupost podvedených je nekonečná.

Autor: Štěpánka Bergerová | čtvrtek 15.12.2022 18:59 | karma článku: 38,86 | přečteno: 5835x