Zůstanˇte doma!

Coronavirus je nebezpečnější než chřipka. Umrtnost je desetkrát vyšší než je u obyčejné chřipky. A na chřipku v Cˇechách zemře kolem dvou tisíc lidí. Coronavirus je nebezpečnější a neznámý, a tak se vyhlásila pandemie. 

 

Ale lidé se zbláznili, vzali obchody utokem. Walmart se rozhodl uzavřít všechny svoje obchody už ve 23, hodin do šesti ráno. Musí mít čas, aby zboží doplnil. Zádný noční prodej už neexistuje. Regály jsou prázdné a obchod působí scary. Je konec světa, a proto se musíme připravit:

nejprve mizely role toaletního papíru, potom ubrousků, kapesníčků, někdo si kupuje do zásoby i papírové talíře. Není mouka, cukr, v obchodě jste už několik dní nenašli jedno jediné vajíčko, galon mléka. Jakmile se to přivezlo na prodejnu, tak to rychlostí blesku lidé rozebrali. Zboží nemá šanci dostat se do regálů, opravdu se berou pod rukou všechny konzervy, obrovské mrazáky jsou prázdné, není maso. Není mražená zelenina, opět mrazáky prázdné. Obchod vybrakovaný, alkohol, antibakteriální mýdla a vůbec žádné mýdlo už není k sehnání.

Vyhlásila se pandemie, což znamená, pandemie je nyní, probíhá, sedˇte doma na zadku. Nemusíte si běžet koupit zmrzlinu, aby se vám lépe doma sedělo, až všechno vypukne. Už to vypuklo. Někomu to však stále nedošlo???

Viděla jsem matku - mexičanku měla sebou na nákupu asi tříleté kašlající dítě. Kluk měl masku, aby nikoho nenakazil. Jenže malému se maska nelíbila, samozřejmě, tak ji pohodil na zem. Mexičanka zaujatá skenováním svého zboží, kterého měla plný obrovský košík, mu nejdříve nevěnovala pozornost. Po chvíli si toho všimla, masku sebrala ze špinavé podlahy a kašlajícímu dítěti ji pleskla zpátky na obličej. Dítě opět řvalo, masku nechtělo, a tak podruhé: maska letěla na podlahu. Mexičanka opět zopakovala to, co udělala prvně: masku sebrala a pleskla ji s láskou na obličej dítěte.

A proto říkám: sedˇte doma, protože čím víc lidí bude neustále někde běhat a myslet si, že nepřežije bez zmrzliny nebo něčeho stejně důležitého, tím déle bude trvat pandemie, tím déle budeme v karanténě, tím více bude mrtvých.

Přeji vám všem hodně a hodně zdraví.

 

 

Autor: Ivana Lance | úterý 17.3.2020 13:52 | karma článku: 12,82 | přečteno: 324x
  • Další články autora

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,21

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,50

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40

Ivana Lance

Předstírám, že jsem: Sibyla.

3.1.2024 v 1:01 | Karma: 15,29