Plot kolem Bílého Domu, aneb chráníme prezidenta.

"Vy si stále jenom ztěžujete," řekla mi paní Vomáčková. "Obě dvě jsme vyrostly v době, kde dráty a ploty byly běžná věc. Dřívější "režim", jaký režim nechci ani vyslovit, se nás snažil ochránit.

Chránili nás, abychom náhodou nepropadli škodlivé euforii a nesnažili se jejich těžce nastolený "režim" nabourat. A vy mi tedˇ tady brečíte", podívala se na mě paní Vomáčková vyčítavě a pokračovala v samomluvě: " že za trumpova prezidentování lidé chodili nejenom kolem Bílého Domu, ale dokonce i dovnitř. Neslyšela jste snad tu písničku: A časy se měěěníí. Noví obyvatelé Bílého Domu  si sakra pospíšili , aby kolem  sídla natáhli dráty a na střechu postavili odstřelovače. Já vím, že jste je viděla. Postavy na střeše, které ostřím zrakem sledovali okolí a v rukách měli samopal. Vylekalo vás to? Ale prosím vás, proč byste se měla lekat? Vy jste tam se žádným špatným umyslem nepřijela. Vy jste byla uplně obyčejný turista, který si přijel prohlídnout z dálky Bílý Dům, protože blíže vás nepustí. Prohlídla jste si v klidu sídlo prezidenta a pamatujete si přece ještě z našich dob minulých: kývat, kývat, kývat, souhlasit, souhlasit, souhlasit a oni vás nechají, abyste si v klidu hrabala na svém malém písečku." zakončila paní Vomáčková svoji dlouhou řeč.

"A pokud jste chtěla potkat prezidenta, tak jste si měla pospíšit. Měla jste tam jet během minulých čtyř let a mohla jste ho dokonce potkat i na chodbách Bílého Domu. Dneska je zbytečné ronit slzy, dívejte se přes drát a říkejte si, že zatím jsou za drátem oni  a nedej Bože, až strčí za drát nás. To potom budeme ronit slzy. "  pokyvovala paní Vomáčková hlavou.

"Já se jenom divím, že proti výtržníkům nenapadlo nikoho ochránit předchozího prezidenta. Řvali u Bílého Domu a shazovali sochy a dokonce major města Washington nechtěl dovolit policii, aby zasahovala. Taková tam byla ochrana našeho dřívějšího prezidenta."

BBC News: Takto to vypadalo v našich městech a Washington nebyl výjimkou.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52874652

 

"Jdětě si poslechnout tu píšničku: A časy se mění," poradila mi paní Vomáčková a šourala se ke svému domku. 

Poslechla jsem ji.

 

https://www.foxnews.com/politics/law-enforcement-tightens-security-around-white-house-with-new-anti-riot-fencing

Stavba plotu proti  výtržníkům neunikla ani reportérům na Fow News.

Autor: Ivana Lance | úterý 6.4.2021 17:40 | karma článku: 32,10 | přečteno: 904x
  • Další články autora

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,21

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,50

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40

Ivana Lance

Předstírám, že jsem: Sibyla.

3.1.2024 v 1:01 | Karma: 15,29