Pedofilie a obtěžování dětí,

vždytˇ i žena může být pedofil. Mluvíme o pedofili, která se týká mužů, ale méně známá je pedofilie u žen. Většina delikventů proti dětem jsou páchány muži, ale ani žena není výjimkou. Poměr mezi mužem a ženou je prý asi 10:1.

Pedofilie se objevuje před nebo během puberty a zůstává i v dospělosti. Není to sexuální chování, které by si člověk mohl zvolit, a proto je pedofilie popsána jako sexuální preference, podobná heterosexuální nebo homosexuální sexuální orientaci. Pedofilie se však nevylučuje ze skupiny duševních poruch, protože pedofilní akty způsobují škodu a odborníci na duševní zdraví mohou pedofilům pomoci.

Neexistuje důkaz, že pedofilie může být vyléčena. Terapie se zaměřuje na pomoc pedofilovi, který by měl reguloval svoje touhy.

Neexistují žádné studie, které by ukázaly, že mohou změnit sexuální preferenci. Lze pouze kontrolovat chování a budoucí výzkum by mohl vyvinout metodu prevence.

Výzkumný pracovník Michael Seto naznačuje, že mnoho mužů, kteří sexuálně zneužijí děti, to dělají z důvodů jiných antisociálních rysů, než je jejich sexuální přitažlivost. Uvádí, že pedofilové, kteří jsou citlivi na pocity druhých, neužívají alohol a drogy, dodržují normy a zákony, nebudou pravděpodobně zneužívat děti.

Vzhledem k tomu, že ne vždycky za sexuální obtěžování dětí je pedofil, můžeme je rozdělit do dvou kategorií: pedofilní a nepedofilní.  Nepedofilní motivy pro sexuální zneužití můžou být stres, manželské problémy, nedostupnost dospělého partnera, vysoká sexuální touha nebo užívání alkoholu a drog. 

Definice pedofilie nemá ostrou hranici a není jednotná. Přesněji lze pouze sledovat četnost trestních případů, které s pedofilií souvisí jen nepřímo. Podle studie z roku 2006 pouze 35% mužů, kteří zneužili děti, bylo pedofilních.

 

Všechny udaje o pedofilii jsem vyčetla zde:

https://en.wikipedia.org/wiki/Pedophilia

 

Autor: Ivana Lance | pondělí 20.5.2019 16:17 | karma článku: 10,29 | přečteno: 477x
  • Další články autora

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,21

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,50

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40

Ivana Lance

Předstírám, že jsem: Sibyla.

3.1.2024 v 1:01 | Karma: 15,29