Nikdy neni pozdě změnit svůj život.

"Láska kvete v každém věku a nikdy není pozdě změnit svůj život," řekla mi moje kamrádka "S", když před dvanácti lety potkala o devět let staršiho 59ti letého čerstvého vdovce.

   . Nový přitel "N" byl nevysoký, rozložitý a chlupaýy mužský. Zadný krasavec to nebyl, a nemohl uvěřit, že tak atraktivni ženská, jakou Simona byla, má o něj zájem. Bál se, aby mu neutekla a kosmickou rychlosti si ji nastěhoval do svého baráku. Najednou moje kamaradka "S" měla přítele "N". Měla někoho, kdo ji miloval a nabizel ji: "Co je moje, to je také tvoje," a Simona mu uvěřila. Opravili spolu barák: nová kuchyně, nová ložnice, nové dlaždice, venku skalka.

     V průběhu dvanácti let dům zvelebili a Simona byla stˇastna. Všechno bylo podle jejiho vkusu a přitelovo hobbies byla práce, zvelebovani hnizdečka lásky a Simonina přitomnost. Měli krásný dům. Vlastně on měl krásný dům. Simony jméno nikde neexistovalo, ani závět nebyla sepsaná. Snažila se o to, celá léta pomaloučku a polehoučku tlačila na přítele "N". Nepomohlo nařikáni: "Co by se mnou bylo, kdyby se ti neco stalo. Tvoje děti mě odsud vyženou." Nepomohl žádný argument. Přítel "N" si připadal silný a zdravý. Až minulý rok se u něj objevily malé zdravotni komplikace a Simona se opět vyděsila. Vyrazila do boje o barák.

"Odejdu od tebe. Najdu si někoho, kdo se o mě postará," vyhrožovala. Jo, ve vzetku se řekne leccos. Kdy se jejich krásné hnizdečko lásky přeměnilo na bitevni pole, to opravdu nevim.

     Aby mu ukázala, jak osamělý a smutný bez ní bude, tak si letos objednala několik dovolených. Samozřejmě, bez svého přitele. Vždycky jezdivala na dovolené bez přitele "N", ale letos byla mezi nima zlá krev.

     Když se před čtrnácti dny vrátila z desetidenni dovolené, doma nebylo žadné vitáni stylu: tolik jsi mi chyběla, jak byla zvyklá. Přitel byl studený a odtaživý.

"Co je s tebou?" divila se Simona a protože žádná odpověd nepřišla, tak plácla bez přemýšleni: "Někoho sis našel?"

"Našel." dostala strohou odpovědˇ. Přiznal se bez mučeni přitel "N". ˇSíp zasáhl Simonino srdce a on s nim ještě trochu pootočil: "Jsem hrozně zamilovaný a odstěhuju se k ni."

"Co bude se mnou?" ozvala se Simona skrčená v křesle, kam se zhroutila.

"Neboj, dám ti čas," uklidnil ji velkoryse. "Zatim barák prodávat nebudu a ty si najdeš někoho, kdo se o tebe postará, protože já jsem to nedokázal."

      Moje kamaradka "S" a jeji jednasedmdesátiletý přitel "N" se rozcházeji po dvanácti letech. Zatim bez hádek a výčitek. Simoně nic nepatři.                                                                                       Moje kamarádka "S" nespi, neji, brečí a stále opakuje :"Co bude se mnou?" Otázka, které se tak bála, kterou si snad přivolala. Nikdy jí nenapadlo, že to NECO, co se stane, bude nová láska jejiho přitele "N" a mimochodem jedné čerstvé vdovy, která se zhroutila ze ztráty manžela a Simonin přitel ji utěšoval a utěšoval, až...

      Láska kvete v každém věku a nikdy neni pozdě změnit svůj život!?!

      Krásné prázdniny a dovolené a dávejte si pozor na své partnery.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Autor: Ivana Lance | úterý 25.7.2017 21:29 | karma článku: 16,45 | přečteno: 984x
  • Další články autora

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,21

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,50

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40

Ivana Lance

Předstírám, že jsem: Sibyla.

3.1.2024 v 1:01 | Karma: 15,29