Nevím, co mě v Čechách čeká, Veroniko.

"Teto, opravdu letos nepřiletíte?" zeptala se mě neteř do telefonu. "Myslím si, že letět letos do Čech je docela riskantní. Nevím, co by nás na letištích čekalo. České letadlo nás může odmítnout vzít na palubu a budeme přespávat

někde na letišti a druhý den pofrčíme zpátky do Ameriky. My jsme s manželem rádi, když zvládneme ten běh mezi terminály, když přestupujeme na jiné letadlo a nějaká improvizace kam s námi a s kufry mě neláká."

"Víš, že máš pravdu," rozpomněla se neteř. "Můj kamarád se chtěl vrátit z Ameriky do Čech, ale nemohl. Musel odletět do Chorvatska, tam si udělal čtrnáct dní dovolenou a teprve po těchto čtrnácti dnech "karantény" směl do Čech," rozpomněla se neteř. "Asi máš, teto, pravdu. Raději sem nejezděte."

---------------------------------------------

V neděli jsme pokecala s kamarádkou z Floridy, která měla jiný příběh. Na Floridě je velká česká komunita, se kterou je celá její rodina v pravidelném kontaktu. Takže se u nich přetřásají Čechy neustále. 

Příběh napíši tak, jak mi ho vyprávěla:

Jistá paní letěla z Ameriky do Čech a vzala to přes Vídenˇ. Do Čech se dostala a tam se s kamarádkou domluvily, že poletí na dovolenou k moři. Nevím k jakému. V letadle však musely s kamarádkou předložit potvrzení o očkování a nebo platný test, že nejsou nemocné. Paní z Ameriky vytáhla potvrzení o očkování, které v Americe dostáváme. Je to tvrdá, bílá a  linkovaná kartička, na které je uveden datum, vakcína a "něčí" podpis. Osoby, která vakcinaci prováděla. Na letišti se zděsili, že toto není platné očkování, to je zfalšovaný dokument a zavolali na ni policii. Odvedli ji z dosahu letadla a věrná kamarádka, která měla potvrzení o testech, že kovid nemá, že je negativní, šla s ní. Sama prý na dovolenou nepoletí.

Paní z Ameriky si se svoji kamarádkou objednaly hotel, kde čekaly do druhého dne, jestli se ověří správnost dokladu o očkování, který se dává v USA.

Ukázalo se, že paní z Ameriky opravdu doklad nezfalšovala a bylo ji povoleno do letadla nastoupit. Zádrhel nastal, když se zjistilo, jak neustále řešili paní z Ameriky, jestli do basy pro zfalšování dokumentu a nebo ne, zapomnělo se na kamarádku z Čech. Měla o hodinu propadlý test, který prokazoval, že není pozitivní na kovid. Pro změnu nemohla ona nastoupit do letadla. Protože hodina je hodina. Sháněla nové testy a musela je opět zaplatit.

Hezkou dovolenou, dámy.

----------------------------------------------

Tak nevím, je to Kocourkov nebo ne?

 

------------------------------------------------------

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Lance | pondělí 16.8.2021 12:53 | karma článku: 28,65 | přečteno: 1099x
  • Další články autora

Ivana Lance

Tanec

8.5.2024 v 23:42 | Karma: 9,46

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,35

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,69

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40