Když byly latexové rukavice nedostatkovým zbožím

Do obchodu vešla dobře upravená černoška, které mohlo být asi tak kolem čtyřiceti. Sháněla latexové rukavice, aby se lépe ochránila před koronavirem.

"Bohužel, pokud jste je nenašla v regálech v oddělení pharmacy, tak je už nemáme," odvětila jí prodavčka vlídně.

"Ale vy je máte," zadívala se zákaznice na prodavaččiny ruce. A opravdu: prodavačka si dovolila mít na svých rukách nedostatkové průhledné latexové rukavice.

"Jak je možné, že vy je máte a pro zákazníky tady nejsou," rozčilovala se černoška, když spatřila načatý box rukavic pro zaměstnance.

"Je to načatý box a není k prodeji," namítla prodavačka bílé pleti.

"Zavolejte mi manažera," vypěnila zákaznice.

Jo, manažeři, ti nemají nic lepšího na práci, než řešit dětinské strkačky.

Běloška manažerka prispěchala, aby této dámě vysvětlila, že rukavice k prodeji opravdu nejsou. Atˇ se přijde zeptat zítra, možná je opět přivezou. Otočila se a chtěla v  dobrém odejít.

Tak to ne. Zákazník jejího typu není schopen se smířit se slůvkem: ne. Jsou určité druhy lidí, kteří si zvykli, že se jim: ne, říkat nesmí. A ona mezi ně patřila.

"Zavolejte mi manažera obchodu," rozhodla se. A zákazníkovi se musí vyhovět, i když jeho přání je idiotské. Ona sice inteligenci nesršela, ale také nevypadala jako nějaký hnˇup. 

Dočkala se. Na krátkých nožkách přispěchala manažerka ve vyšší pozici. A černoch černochovi rozumí, pravidla se přece dodržovat nemusí.

"Tak mi vám ten jeden box latexových rukavic darujeme, protože ho nemůžeme prodat," rozhodla tato hodná manažerka. A nařídila, aby pro tuto speciální dámu přinesli ze zadu uplně nový box rukavic, který byl určen pro zaměstnance.

Spokojená zákaznice odcházela s velkým boxem plným latexových rukavic.Není nad spokojené zákazníky, vracejí se zpátky a dělají podniku tržby. A tato zákaznice se určitě vrátí opět "nakupovat". Příště by si mohla uplně za babku odnést domů vysavač.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivana Lance | pátek 17.7.2020 13:00 | karma článku: 32,26 | přečteno: 909x
  • Další články autora

Ivana Lance

Tanec

8.5.2024 v 23:42 | Karma: 9,80

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,35

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,69

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40