K jakému zvířeti byste se přirovnala,

byla poslední otázka, na kterou musela odpovědět v blogu "Zivot v korporátu I - Pohovor" Pavlína Petˇovská, když se byla ucházet o zaměstnání. Mně tato otázka připadá záludná. Přemýšlela jsem o tom,

když bych chtěla být přijata do zaměstnání, k jakému zvířeti bych se asi tak přirovnala.

Myslím si, že bych nenalezla správnou odpovědˇ.  Reknete svému budoucímu šéfovi, přirovnala bych se ke kočce a šéf si řekne: "no jo, bude tady lézt každému mužskému nebo i ženským po klíně, bude falešná a pokud nebude mít dobrou náladu, tak ne zrovna přátelská."

Rekněte pes, ten je nejlepší přítel člověka, ale co když si šéf řekne : "to bude nějaká štěkna, bude tady na nás bafat celý den, dokud si ji neochočíme, a ochočíme ji vůbec? I když: pes je přátelský, ale nedokáže dobře vycházet s každým člověkem."

Určitě bych neuspěla s lenochodem, hned na začátku by věděli, že se mi dělat nechce a budu se pomalu stále někam přesouvat. Od oběda s plným břichem polezu pomaličku, abych se neunavila, ke svému pracovnímu stolu s počítačem. 

Lev nebo tygr také nebude správná odpovědˇ, hned by věděli, že pokud mi dupnou na palec, bytˇ i omylem, vyškrábu jim oči a sežeru je i s chlupama.

A co dobrácký medvěd Míša? Ani to nebude vhodná odpovědˇ, šéf by věděl, že pokud mi ukáží "Med", tak svrhnu ze židle i svého šéfa. Vidina lepšího výdělku přece za těch pár nepřátel stojí.

Fakt nevím.

Kdyby se mě zeptali k jakému blanokřídlému hmyzu bych se přirovnala, aby mě v korporátu vzali, tak to bych věděla. Zapomenˇte na mouchu, která by létala od jednoho zaměstnance ke druhému a přenášela drby a bzučela a bzučela. Také zapomenˇte na vosu, dˇobnout šéfa do nosu, pokud by mě naštval. 

Ne, já bych se přirovnala k   včeličce.  Ráno přiletím, budu pracovat pilně a bez reptání pro své královny a krále, ono v tom lidském světě je těch královen a králů až moc. Podívejte se, vždytˇ je to samý manažer. Přiletím, odvedu si svoji práci a odletím. Nebudu nikoho otravovat, budu si dělat na svém písečku a přinesu do vašeho  korporátu spoustu medu.

Je to ta správná odpovědˇ? Séfe, vzal byste mě do svého podniku?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Lance | středa 5.6.2019 13:33 | karma článku: 20,95 | přečteno: 777x
  • Další články autora

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,21

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,50

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40

Ivana Lance

Předstírám, že jsem: Sibyla.

3.1.2024 v 1:01 | Karma: 15,29