TJ Praga Vysočany „C“ – TJ Sokol Benice 8:1 (4:0)

Start jarní sezóny zastihl Benické v nedbalkách. Na hřišti ve Vysočanech vůbec nestačili na mladý tým domácí Pragy.  

TJ Praga Vysočany „C“ – TJ Sokol Benice 8:1 (4:0)

Sestava: Prokop – Horáček, Šmejkal, Němec, Koděra – Kučera, Rogozinský, Vlasák, Šliwa (46. Dittrich) – Nykl (67. Růžička), Šimon

Branky: 9. 1:0, 15. 2:0, 16. 3:0, 17. 4:0, 50. Šimon 4:1, 53. pen 5:1, 70. 6:1, 75. 7:1, 88. 8:1

Start do jara se Benickým nepovedl. Mladé, štíhlé a běhavé „céčko“ Pragovky si na zápase pochutnalo a o svém vítězství rozhodlo již po čtvrthodině hry. Na konci první desetiminutovky se Petrovi nepovedl odkop, soupeřův podhrot deset metrů za vápnem míč sebral a vysunul útočníka, který se tváří v tvář gólmanovi nemýlil – 1:0. Posléze hry přišla tříminutovka hrůzy, nejprve střelec snadno doťukl do prázdné branky přihrávku z křídla, vzápětí tentýž hráč udělal kličku i Petrovi a zasunul míč do prázdné a na konci této hororové pasáže ukázal záda hostující obraně mladý křídelník a z úhlu propálil Petra počtvrté. Po této spršce domácí poněkud sundali nohu z plynu a k nějakým šancím se dostali i Beničtí. Danda dával balón pod sebe, z hranice vápna pálil Vlasi, jeho střelu bek srazil těsně vedle branky. Honzík si tělem udělal prostor po dlouhém odkopu a z hranice vápna přehazoval gólmana, který nerozhodně zůstal na půli výběhu, balón šel těsně mimo. V největší šanci byli hosté těsně před půlí, když Pláža posunul okolo beka Dandovu přihrávku, ale osamocený Honzík z nějakých deseti metrů nechal jenom vyniknout gólmana domácích.

I začátek druhé půle hostům vyšel a tentokrát i gólově, nejprve Rogozovu střelu z úhlu gólman domácích vyrazil, vzápětí Filip z autového vhazování našel ve vápně znovu Roga a jeho centr dostal do branky Honzík. Naděje na nějaký zvrat trvala dvě minuty. U dlouhého pasu z obranu byl Petr později než soupeřův útočník a zatímco hlavička mířila mimo tři tyče, rukavice gólmana zasáhly hlavu autora střely, z čehož rezultovala penalta. Soupeřův střelec jí bez problémů proměnil a tím se zápas vrátil do původních kolejí. Ještě třikrát musel Petr pro balón do sítě, dvakrát jej soupeřův rozeběhnutý borec pokořil kličkou a zakončením do prázdné, jednou se vlnila síť po relativně jednoduchém nákopu od půlící čáry a hlavičce osamoceného zakončovatele z hranice malého vápna.

Zápas končili Beničtí v hluboké depresi, tudíž se redakce rozhodla netrápit nikoho pozápasovým rozhovorem. Doufejme, že za týden to bude lepší.

Autor: Sokol Benice | neděle 19.3.2023 16:49 | karma článku: 4,24 | přečteno: 119x