Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

SK Dolní Měcholupy – TJ Sokol Benice 5:0 (3:0)

Zápas v Dolních Měcholupech nebyl tak jednoznačný, jak napovídá výsledek, ale na to se historie ptát nebude. Beničtí další body do tabulky nepřidali.

SK Dolní Měcholupy – TJ Sokol Benice 5:0 (3:0)

Sestava: Prokop – Matoušek (65.Šliwa), Němec, Šmejkal, Koděra (80.Růžička)– Horáček (52. Husák), Rogozinský, Michálek, Vlasák, Kučera  –  Šimon

Branky: 15. 1:0; 25. 2:0; 40. 3:0, 53. 4:0, 80. 5:0

V Dolních Měcholupech rostou nové kabiny. Jednou to bude nádhera, ovšem teď se oba týmy převlékaly v provizorních stavebních buňkách. Nechceme radit, ale ještě by to chtělo srovnat hřiště, které na jedné straně končí o dobré tři nadmořské metry výše než na straně druhé. Zase je ovšem třeba dodat, že pažit je udržovaný skvěle. Každopádně při pohledu na výsledek je jasné, že hostům sobotní dopoledne značně zhořklo.

Zastavme se nejprve u hlavního sudího, který si před utkáním pozval oba asistenty – laiky – aby jim vysvětlil, že on pískal divizi a tudíž mu do zápasu mají zasahovat co nejméně. Patrně netušil, že ze strany hostí mu na lajně bude asistovat borec, který pískal ještě výše. Každopádně právě hlavní sudí do zápasu poprvé výrazně (ne)promluvil v patnácté minutě, kdy nechal bez povšimnutí hodně ostrý skluz na naší levé straně, po kterém Jarda odletěl směrem k postranní čáře a soupeři svůj útok zakončili přízemním centrem a jednoduchou koncovkou. Na kapitánovy námitky odpověděl, že mu pomezní žádný faul nesignalizoval, což tedy nebylo úplně v souladu s proslovem před utkáním. Hosté mávli rukou a snažili se o vyrovnání. Nejblíže k němu měl Jarda, k němuž prodloužil dlouhý nákop Honzík, všichni čekali centr, ale levý záložník to překvapivě zkusil na bránu a míč skončil v boční síti. Ve 25 minutě se domácí dostali podruhé na dostřel hostující branky a soupeřův levý bek trefil podruhé pro Petra nechytatelně. Byla to opět rána z čistého nebe, utkání jinak plynulo vyrovnaně mezi vápny. Beničtí měli nejblíže ke skórování po půlhodině zápasu, kdy Filip parádním centrem našel na malém vápně hlavu Honzíka a za domácím brankářem zazvonilo břevno. Za pár minut mezi váhajícího beka a gólmana vletěl Vlasi, jeho oblouček jenom těsně minul domácí branku. To na druhé straně se najednou balón před vápnem v několika soubojích poodrážel tak, že před Petrem vyplaval s míčem na noze soupeřův levý halv a skórovat pro něj nebylo problémem. Do kabin jsme odcházeli s pocitem, že by skóre mělo být tak 2:2 a místo toho prohráváme 0:3.

Ve stejném duchu zápas pokračoval i ve druhé půli. Hned jedna z prvních akcí domácích skončila centrem, který přeletěl chmel hráčů před brankou a od Kódi se odrazil přesně do kroku soupeřova útočníka, který už měl snadnou úlohu. Na druhé straně Milanův centr srazil obránce obrovským obloukem těsně vedle své levé tyče a poněkud prostorově výraznější gólman domácích ve snaze o zákrok podklouzl a ošklivě se pochroumal o tyč. V 56. minutě došlo k něčemu, co jsme úplně vidět nechtěli. Soupeřův střídající hráč na půlící čáře zcela nesmyslným skluzem na achilovky trefil Roga. Šlo o hráče, který celou první půli strávil na lavičce v civilu coby trenér domácích, do druhé půle se tedy převlékl a naskočil při první vlně střídání. O to větší údiv vzbudilo, že místo toho, aby on sám šel svým hráčům příkladem, předvede v poklidném až přátelsky hraném zápase takovou šílenost. Druhý údiv nastal, když sudí prohrábl všechny kapsy a posléze vytáhl jakýsi papírek, který vypadal jako seznam toho, co má cestou ze zápasu nakoupit, se slovy: „tohle je žlutá!“. (Ano ten papírek opravdu měl jakousi světlou barvu) Tudíž dotyčný raubíř nejenomže nešel předčasně pod sprchy, ale ještě stihl v 80. minutě uzavřít skóre. Mezitím hosté marně dobývali svatyni soupeře po sérii rohů a trestných kopů a na druhé straně už za překonaným Petrem Maty odvážnou rybičkou vyhlavičkoval gólovou střelu na břevno    

Beničtí v Dolních Měcholupech neodehráli špatné utkání, v poli byl zápas víceméně vyrovnaný, ale řešení finálních situací i trocha toho štěstí byla na straně domácích.  Stejně po zápase zůstala v hostech pachuť z pocitu, že minimálně první gól domácích nebyl úplně košer a hlavně že měli hrát dobrou půlhodinu přesilovku.

Autor: Sokol Benice | neděle 30.4.2023 0:00 | karma článku: 5,49 | přečteno: 110x
  • Další články autora

Sokol Benice

TJ Sokol Benice „B“– Jižní Město Chodov „B“ 1:0 (0:0)

Béčko Sokola Benice vyválčilo v zajímavém duelu svou druhou výhru v sezóně. Zápas s béčkem Chodova měl nečekaného hrdinu v podobě domácího gólmana.

8.5.2023 v 13:01 | Karma: 7,25 | Přečteno: 127x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

TJ Sokol Benice – Cholupice 5:0 (1:0)

V důležitém zápase s posledním týmem tabulky Benice vyválčily další tři body. Opět za to mohl hlavně zlepšený výkon ve druhé polovině zápasu.

23.4.2023 v 14:58 | Karma: 5,55 | Přečteno: 158x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

FK Dukla Jižní Město „B“- TJ Sokol Benice 2:4 (2:1)

Na umělé trávě na Opatově, která je domácím hřištěm Dukly Jižní Město, předvedli borci z Benic parádní obrat a po výhře 4:2 berou tři body!

17.4.2023 v 12:41 | Karma: 5,63 | Přečteno: 144x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

TJ Sokol Benice – FK Slavoj Koloděje, z.s. 1:4 (0:3)

Ani ve druhém zápase jara se Benickým nevedlo. Koloděje přivezly mladý, běhavý tým s několika nadstandardními borci a dva z nich se postaraly o to, že rozhodnuto bylo cca po dvaceti minutách.

30.3.2023 v 12:57 | Karma: 5,64 | Přečteno: 163x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

TJ Praga Vysočany „C“ – TJ Sokol Benice 8:1 (4:0)

Start jarní sezóny zastihl Benické v nedbalkách. Na hřišti ve Vysočanech vůbec nestačili na mladý tým domácí Pragy.

19.3.2023 v 16:49 | Karma: 4,24 | Přečteno: 119x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Rusové na Ukrajině použili zakázaný chlorpikrin, tvrdí USA. Kreml to odmítá

2. května 2024  12:35

Kreml ve čtvrtek označil za nepodložená tvrzení Spojených států, že ruské invazní síly použily...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 121x
Fotbalový klub z Prahy 10 hrající II.třídu. V našem blogu najdete reportáže ze zápasů A i B týmů, rozhovory s hráči i funkcionáři a jiné zajímavosti z klubu.

Seznam rubrik