Dopadneme jako Řecko?

Evropa je tzv. světadíl. Má nějaké územní hranice? Na západě jihu a severu snad tvoří hranici moře.  Ovšem na východě je to složitější.  Jedna paní povídala, že Ural.   

     Ten na severu pokračuje řekou Pečorou do Barentsova moře a na jihu řekou Ural také do moře ale Kaspického, které co nevidět asi vyschne.   Mezi  Kaspickým a Černým mořem jsou nové samostatné státečky jako Gruzie, Arménie, Azerbajdžán, kterým vévodí na západ velké Turecko a pak už problematický Balkán s Řeckem.

                            Tak to všechno by snad jednou mělo patřit do Evropské unie.

      Řecko, kolébka naší kultury, to by nemělo chybět v  Evropě, tím méně ve sjednocené. Ale tak nějak se ustálilo pravidlo, že čím více na jih, tím více problémů.  

       To posledně jmenované Řecko je v současné době skloňované snad po celém světě.   Dluhy. To je heslo, které začínáme poznávat i u nás, v srdci Evropy.  Chceme se mít dobře a ještě lépe a to hned. To chtěli i Řekové.  Však nějak bylo nějak bude, on to někdo zaplatí, hlavně pohoda, slunce svit nad  hlavou a šplouchání modravých vlnek u nohou. 

       My však na tom nebudeme zanedlouho o moc lépe pokud si budeme říkat:  o co jde, piva máme zatím ještě dostatek, ta Unie nás bude dotovat jen kdyby za nás někdo dělal ty zatracené projekty a kdyby po nás nechtěli pořád ty naše profesionální vojáky a vůbec stále nás něčím otravujou a chtějí nám dávat i pokuty, když na to kašleme.

        Nějací šťouralové se ale ptají,  kdo ty dluhy bude platit?    No odpovědi tý se nedočkáš . . . jak se zpívá v naší populární písničce.    Někteří ale říkají, platit budeme  všichni stejně, jak bohatí tak chudí, jak to naznačila nedávno rozeslaná poštovní složenka občanůmk k zaplacení.      

                                                                   - - - +++ - - -  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Benešjan | pátek 14.5.2010 18:24 | karma článku: 9,47 | přečteno: 608x
  • Další články autora

Jan Benešjan

Izrael v arabském moři.

8.6.2010 v 12:01 | Karma: 23,09

Jan Benešjan

Je to apríl?

3.4.2010 v 9:44 | Karma: 7,03

Jan Benešjan

Uspěchaní drmolové.

11.2.2010 v 11:25 | Karma: 17,45