Sršánění

Pozvala jsem Kelu na vínko a pokláboseníčko. V obývacím pokoji na skleněném stolku byly skleničky s vínem, talíře se sýrem a zeleninkou, mistička s bylinkovou omáčkou, popelníček , cigaretky. V poklidu sedíme, popíjíme a vyprávíme, najednou povědomé šustění a jo, je to tak, do pokoje vlétla můra – naštěstí pro mě – se Kele poměrně brzy podařilo jí vyhodit zpátky ven. Po chvilce klidu opět  odporné zvuky od balkónových dveří – ovšem tentokrát  – přiletěl sršáň.

Kela zařvala: „ musíme zavřít psy a rychle botu“.

Hodila jsem po ní sandál a ona ho hned hodila po sršáňovi,  bohužel se netrefila.   „Další botu“

Ani tentokrát to nevyšlo a tak si sršáň pomalu  přeletěl  k lustru – jakoby věděl, že tam ho nemůžeme pořádně praštit.

Následovala krátká porada při níž se Kela dožadovala plácačky a podivovala se nad tím, že nic takového v panelovém bytě, ve 4. patře nemáme.  Nakonec jsem srolovala časopis, vylezla na židli a po chvilce strachu jsem tu potvoru připlácla ke stropu a ono to na mě zaútočilo – takže jsem zařvala a maskovala jsem se zpátky za gaučem.

Bylo rozhodnuto o odtažení záclony – čímž do bytu nalítalo sto můr – a že se házením krabičky od cigaret pokusíme sršáňa vyplašit, aby vyletěl.Hodily jsme několikrát, ale nestalo se vůbec nic.

Pak už jsme byly zpocený a vzájemně jsme si sdělovaly jak bude bolet, až nás  bodne.

A tak jsme vyrobily smrtící nástroj… ve skříňce pod akváriem jsem našla síťku na lovení rybiček, Kela jí naplnila kamením – převážně od  Středozemního moře a zvolala: „ ponožku“ – trošku jsem se obávala o její pošramocenou psychiku, ale nakonec mi to došlo. Síťku i s šutrama jsme narvaly do fusekle a zavázaly mojí gumičkou do vlasů – čímž vznikl neskutečný nástroj a lá pravěk. S tímto vybavením Kela zaútočila – teď už opět na   stropě sedícího hmyza – a i když se jí ho podařilo  zasáhnout – opět to s ním nic neudělalo!

Pak přišel na řadu Off, který pouze odpuzuje mouchy – a to ještě blbě, ale chvilku to vypadalo, že se mu slepí křídla – no nevyšlo to.

Bylo zapotřebí vymyslet něco dalšího  - každá jsme vzaly jednu odpornou voňavku ve spreji a útočily jsme z obou stran – sršáňa to trošku zmátlo, ale neváhal a pomstil se nám náletem – to už jsme byly nejen přiotrávený a  zpocený , ale i  vyčerpaný – lov trval už skoro hodinu.

Připravily jsme se na rozhodující úder – z knihovny jsem vyrvala první knížku, která mi padla do ruky – mimochodem byla to kniha s názvem „Největší vynálezy 20. Století“  - a Kela vyskočila na křeslo, kde jsem jí já přidržovala, aby se nepřevrátila. Chvilka napětí a plác – přímo na sršáňa, ale knížka se nějak sesmekla nebo co a sršáň začal padat Kele přímo do obličeje. Ta zpanikařila a skočila směrem od hmyzáče, bohužel ale zapomněla, že jí v cestě stojí stolek. Já jsem dorazila na zemi se zmítajícího sršňu a pak jsem si teprve prohlédla dílo zkázy. Kela s údivem ve tváři ležela na sedačce a všude okolo se válela mrkev, sýr, střepy a rozlévala se bylinková omáčka.

Z radosti nad smrtí hmyzu a šoku, že nějakým zázrakem neprošlápla i skleněnou desku stolu, jsme se smály asi deset minut a pak ještě skoro půl hodiny, když z knihovny vypadla další kniha -  tentokrát s názvem „ Komu zvoní hrana“.

 

 

Autor: Zdenka Bellingerová | pondělí 10.5.2010 7:39 | karma článku: 11,64 | přečteno: 813x
  • Další články autora

Zdenka Bellingerová

Hudební večírek

21.3.2014 v 13:37 | Karma: 14,83

Zdenka Bellingerová

Tancovačka

20.1.2014 v 18:02 | Karma: 10,88

Zdenka Bellingerová

Rozezpívat Vánoce

21.12.2013 v 18:29 | Karma: 7,60

Zdenka Bellingerová

Perníková

1.12.2013 v 8:14 | Karma: 9,02

Zdenka Bellingerová

Dej mi jméno

2.10.2013 v 18:50 | Karma: 11,86