Pruhy z duhy

Když si na velikonoční neděli k večeru všimnete, že nemáte žádnou barvu na vajíčka a v bytě není jediná cibule, takže nálev ze slupek taky nepřichází v úvahu a dokonce nějaký blbec zhltnul i všechnu zavařenou červenou řepu. Pokud ani po prohledání posledního šuplíku nenajdete jedinou nevyschlou fixu a prostě nejste natolik nápadití nebo zruční, aby jste se pouštěli do větších akcí  - jako pomatlání vejce lepidlem a jeho následné koulení v kokosu, papírcích nebo nadrcených květech z té misky jako osvěžovače vzduchu co normálně máte na záchodě – tak co má vlastně být? Prostě budete v pondělí ráno spát a neotevřete ani sousedovic dětem. Nebo vyměknete a pod rouškou noci, potupně nasednete do auta a dojedete pro pár těch, tvarově vyhovujících, čoko zázraků s překvapením.  

Svátky jara jsou jen jednou za rok, ale vlasy – pokud tedy nejste favoritem myší šedi – nějak tu barvu potřebují víc a častěji. Problém je, když se z ničehož nic probudí skrytá alergie a z hlavy máte rázem mičudu čutací a v obličeji výraz buldočka, co právě narazil do skleněných dveří. Rodina se vás lekne a na pohotovosti vás považují za dalšího blbce, co šťoural klacíkem do včelího úlu.

Tak když si naplánujete zazářit na nějaké akci, oslnit kde koho. Hm, sice vás v noci děsně svědilo pravé oko, takže jste se moc nevyspali, ale to nic nebude. Večer pěkně vymalovat oči v barvě saténu co máte na sobě, chovat se noblesně i když to zatracené oko svědí víc a víc, ale promnout si ho znamená zničení půlhodinové práce a ve společnosti je to prostě nevhodné. Doma zjistíte, že hmm, nějak se jakoby víčko zvětšuje a ráno se už vzbudíte jako prasátko Porky s očičkem jako čárkou a na očním vám nacpou kapky a masti a domů se plížíte ve slunečních brýlích.

A co je nejlepší? Půl hodiny si hrát na fakíra ve snaze vytasit se s pěknou pedikúrou a zářivými nehty do letních střevíčků. Člověk si připadá náramně, ovšem pouze do chvíle, než váš malý synovec namíří svůj prstík na fialkové nehty na vašich nohách a s výrazem podivného znechucení se zeptá: „ no teda, co se Ti to stalo?“

Užijte si barevné svátky jara, i když budou třeba bíle zasněžené :)

Autor: Zdenka Bellingerová | pátek 29.3.2013 17:45 | karma článku: 9,74 | přečteno: 536x
  • Další články autora

Zdenka Bellingerová

Hudební večírek

21.3.2014 v 13:37 | Karma: 14,83

Zdenka Bellingerová

Tancovačka

20.1.2014 v 18:02 | Karma: 10,88

Zdenka Bellingerová

Rozezpívat Vánoce

21.12.2013 v 18:29 | Karma: 7,60

Zdenka Bellingerová

Perníková

1.12.2013 v 8:14 | Karma: 9,02

Zdenka Bellingerová

Dej mi jméno

2.10.2013 v 18:50 | Karma: 11,86