Letní kino

Vzhledem k tomu, že  už snad celé věky máme chatu poblíž, tak  vůbec nechápu, že jsem letní kino v Berouně navštívila poprvé až loni v létě. Ale vlastně, možná že to byl důvod proč jsem jen z té myšlenky – návštěvy letňáku – žila dva dny v radostné euforii a ještě jsem nadchla návštěvou i ségru a její kámošku. 

Když se blížil večer rozhodly jsme se, že je potřeba se na to přichystat a zabalily jsme si s sebou „podprdelníčky“, mikiny a ponožky, ale to nejdůležitější jsme neměly – přeci  - kde máme nějaké jídlo?!   Ale co, ještě byl čas. Naházela jsem do naší -  snad ještě předválečné remosky - těsto na pizzu a  slítala jsem zahradu, abych urvala pár rajčat a paprik, nastrouhat sýr a honem honem – rychle se upeč  ty jedna pizzo ve stylu – přišla bída na kozáky. Chtěla jsem vyjet dřív, protože jsem si nebyla jistá kde přesně kino je, potřebovala jsem cestou natankovat a nevěděla jsem, kde se dá zaparkovat … ovšem remoska nestačila mému tempu, tudíž jsem jí vyrvala ze zdi, ať se to dopeče setrvačností a odfrčely jsme směr kino – celou cestu jsem se modlila, aby od remosky nechytla chata.

První pohled na letní kino mi vyrazil dech – netušila jsem, že je hlediště tak obrovské, že je to tak zábavné a že tam točí malinovku – ty jo, malinovku, limonádu z dětství – byla jsem nadšená vším co s kinem souviselo – snad by ani nemuseli promítat – stačil mi už jen ten pocit, že jsem v letňáku, konečně! Hurá!  Pak se na plátně – je to vlastně vůbec plátno? – no spíš na zdi  - objevil film Pokání a všichni se nechali unést příběhem a já si pořád říkala, jak je to super v tom letním kině. Jenže najednou jsem se slyšela jak do té pohody vykřikuju – uáááááááááááá, fůůj, uááááá -  před obličejem hlavní hrdinky se totiž prohnali dva netopýři – a jestli já něco nesnáším, tak jsou to právě tyhle létající myši! Holky jsem nevyděsila jsou na to zvyklé, co si mysleli ostatní návštěvníci kina jen těžko domyslet – já se zabalila do mikiny, doufala jsem, že už se netopýři neobjeví a roztřesenou rukou jsem dopila zbytek malinovky čímž jsem se uklidnila natolik, že jsem si zbytek filmu užila už v pohodě.

A jak už to tak bývá, zvířata se rozhodla udržet mi přízeň i po skončení filmu, takže když jsme cestou domů v autě juchaly, že jsme konečně byly v letňáku, na vzduchu, tralala  – žádný upocený pražský multiplex – tak mi uprostřed polní cesty přímo před auto skočila srnka, dupla jsem na brzdu a hlasitě jsem se podivila, že jí za krkem ještě nesedí netopýr.

Celý tenhle podivuhodný večer jsme zakončily posezením pod hvězdami a ládováním se tou úplně studenou pizzou.  A jestli se letos chystáme do letního kina znovu? No jistě že ano,těšíme se a budeme vybavené, já si například už pořídila mikinu s protinetopýří kapucou …

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Zdenka Bellingerová | pátek 9.7.2010 7:41 | karma článku: 9,67 | přečteno: 895x
  • Další články autora

Zdenka Bellingerová

Hudební večírek

21.3.2014 v 13:37 | Karma: 14,83

Zdenka Bellingerová

Tancovačka

20.1.2014 v 18:02 | Karma: 10,88

Zdenka Bellingerová

Rozezpívat Vánoce

21.12.2013 v 18:29 | Karma: 7,60

Zdenka Bellingerová

Perníková

1.12.2013 v 8:14 | Karma: 9,02

Zdenka Bellingerová

Dej mi jméno

2.10.2013 v 18:50 | Karma: 11,86