Bojuj nebo uteč

Někdy život servíruje situace bláznivé a neskutečné, že máte pocit, že hrajete v drahém a přebarveném  filmu. Někdy je to groteska a to není vůbec špatné, ale když udeří  hororová podívaná nestojí to za nic ....Já dneska ráno hrála ve westernovce řízlé gangsterkou, které dýchala na krk bláznivá a fantasticky strašidelná pohádka.

Pondělní ráno - pod vrstvou černomodrých mraků -  mělo nebe proklatě nízko a zkratka kolem stromů a přímo přes trávník byla plná strak -  velkých, hlučných a děsivých. Tvářily se divně,  poskakovaly a tvořily hloučky ve kterých se navzájem napadaly a přitom všechny koukaly jestli se to co se blíží  dostatečně blejská. Statečně jsem dupla a vejskala kšáááá, ale byla jsem od nich stále tak daleko, že se mě leknul jen jeden řemeslník, co právě vystupoval z auta ... Potom co zachrchlal a odplivnul si pod nohy, se ptáci rozlétly do okolních stromů a s děsným řevem tam rumplovaly větvemi jako při vichřici. Na zem dopadly první kapky z nacucaných mraků a já si s povděkem nasadila kapuci a snad až příliš rychle jsem  proběhla kolem stromů  - s panem Hitchcockem stále na pozadí mysli.

A o kus dál -  ve zcela prázdné ulici, uprostřed tichého a prakticky nehybného sídliště -  jsem stála na jedné straně ulici přímo uprostřed prvního pruhu nové zebry. Za mnou černalo nebe a vítr mi serval kapuci a rozfoukal, ještě stále dlouhé vlasy, do podivných obrazců.  Uprostřed kaštanové aleje na druhé straně přechodu seděl v naprostém tichu – s hlavou nakloněnou k jedné straně – veliký a ušatý zajíc.  Dělila nás silnice a oba jsme jen koukali, tiše a vážně. Já myslela na Alenku v říši divů a on si asi říkal Bojuj nebo uteč, zajdo ....

Pak zvuk proťala siréna jak kolem projíždělo auto městské policie a magické ráno bylo rázem pryč – zajíc zmizel v křoví a já se s infarktem odvlekla k zastávce autobusu. 

Pak už mě jen napadlo – v jakém filmu si asi zahraju zítra?

Autor: Zdenka Bellingerová | pondělí 16.7.2012 22:51 | karma článku: 10,55 | přečteno: 661x
  • Další články autora

Zdenka Bellingerová

Hudební večírek

21.3.2014 v 13:37 | Karma: 14,83

Zdenka Bellingerová

Tancovačka

20.1.2014 v 18:02 | Karma: 10,88

Zdenka Bellingerová

Rozezpívat Vánoce

21.12.2013 v 18:29 | Karma: 7,60

Zdenka Bellingerová

Perníková

1.12.2013 v 8:14 | Karma: 9,02

Zdenka Bellingerová

Dej mi jméno

2.10.2013 v 18:50 | Karma: 11,86